Nedavno objavljeno

DESET GODINA USPJEŠNOG POSLOVANJA RAIFFEISEN INVESTA U BIH

Posvećenost klijentima uz stručnost i profesionalnu uslugu

“Ponosan sam što smo u proteklih deset godina bili u prilici ponuditi nove investicijske proizvode na bh. tržištu, namijenjene različitim profilima klijenata u zavisnosti od nivoa prihvatljivog rizika i očekivanog povrata na ulaganje. I u narednom periodu ćemo ostati posvećeni razvoju tržišta, spremni da iskoristimo prilike u skladu s izmjenama regulative. Pri realizaciji naših aktivnosti se rukovodimo standardima Raiffeisen Grupe, te mi je zadovoljstvo istaći da aktivno radimo na prilagođavanju naše ponude u skladu s rastućim značajem ESG kriterija“, izjavio je Ademir Osmanović, direktor Raiffeisen INVEST dd Sarajevo te dodao: „Ovom prilikom se želim zahvaliti klijentima na dosadašnjem ukazanom povjerenju te vjerujem da će naša saradnja biti jednako dobra i u narednom periodu. Naravno, naš uspjeh ne bi bio moguć bez posvećenosti i zalaganja našeg tima uposlenika, kao ni bez aktivne saradnje sa regulatorom“.

Sa ukupnom vrijednošću imovine većom od 400 miliona KM Raiffeisen INVEST je najveći domaći nebankarski institucionalni investitor u BiH. Kontinuirano opredjeljenje ove članice Raiffeisen Grupacije u BiH je izgradnja dugoročnih odnosa s klijentima uz obezbjeđenje najšire palete svih finansijskih proizvoda i usluga.

Raiffeisen INVEST Društvo za upravljanje fondovima dd Sarajevo je osnovano 21. septembra 2011. godine, a od januara 2021. godine klijentima je na raspolaganju otvoreni investicijski fond Raiffeisen CASH. Od januara naredne godine ponuda Raiffeisen INVEST-a je bogatija za još jedan fond – Raiffeisen BALANCE, a od maja 2018. godine dostupan je i Raiffeisen EURO BOND fond. U vremenu niskih kamatnih stopa, Fondovi Raiffeisen INVEST-a predstavljaju atraktivnu alternativu za štednju i ulaganje.

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport

spot_img