Nedavno objavljeno

ODRŽANO DRUGO IZDANJE LOTUS JOGA FESTA

Proteklog vikenda u kompleksu SRC Sunce na Vlašiću održano je drugo izdanje Lotus Joga Festa, trodnevnog festivala joge i zdravog načina života. Sve učesnice i učesnici učestvovali su u više od dvadeset časova joge i popratnih aktivnosti poput intuitivnog plesa, meditativnih izleta i šamanskih performansa. Časove su vodile učiteljice i učitelji iz Mostara, Banja Luke i Sarajeva.

„Uspjeli smo u svojoj namjeri da unaprijedimo formulu Lotus Joga Festa i realiziramo još veće i sadržajnije izdanje festivala. Već sada možemo govoriti o brandu Lotus Joga Festa i njegovom značaju za turizam Vlašića. Ugodno smo iznenađeni uistinu velikom medijskom zainteresiranošću, kao i posjetama medijskih ekipa iz redakcija širom Bosne i Hercegovine“, izjavio je Srđan Duletić iz organizacije Lotus Joga Festa.

Sve učesnice i učesnici su bili smješteni zajedno sa učiteljicama i učiteljima u Hotelu Sunce Vlašić. Razlog tome je, kako Duletić navodi, želja da se kroz blisku komunikaciju i razmjenu iskustava ostvari snažna kohezija između svih učesnika.

„Cilj nam je ojačati zajednicu i širiti ideju o blagotvornosti joge. Joga ne treba ostati aktivnost kojom se bavimo jednom godišnje na Vlašiću, već Vlašić treba biti polazna tačka iz koje će zaljubljenici u jogu djelovati u svojim lokalnim zajednicama“, izjavio je Duletić.

Priča o jogi na Vlašiću nastavlja svoj put – treće izdanje festivala održat će se 2022. godine, a sve dodatne informacije, kao i early bird ponude zainteresirane/i će moći pronaći na www.lotusjogafest.ba i na društvenim mrežama Facebook i Instagram pod korisničkim imenom @lotusjogafest.

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img