Krem supa od vrganja

Nedavno objavljeno

POTREBNO:
1 glavica luka,
2-3 kašike ulja,
300 g svježih vrganja,
2 krompira,
1 veća mrkva,
1 česno bijelog luka,
estragon u prahu,
100 ml bijelog vina,
700 ml vode,
100 ml kiselog vrhnja,
peršun

PRIPREMA: Vrganje očistite, narežite na kriške, kratko blanširajte i ocijedite. Na zagrijanom ulju prepecite nasjeckani luk, dodajte mrkvu narezanu na kockice i vrganje. Sve zajedno kratko dinstajte podlijevajući vodom. Nakon toga umiješajte krompir narezan na kockice, protisnuti bijeli luk, so, biber i estragon pa nastavite dinstati još oko 10 minuta. Dodajte vino, vruću vodu, kratko prokuhajte, a na kraju umiješajte kiselo vrhnje. Poslužite posutu nasjeckanim peršunom.

Pročitaj još
Related

Tiramisu sa mascarponeom i čokoladom

Potrebno (za 4 osobe): ½ kg trešanja 120 g brašna 60 g...

Torta sa trešnjama

Potrebno (za 6 osoba): ½ kg trešanja 125 g brašna 75 g...

Piletina s limunom i začinskim biljem

POTREBNO: Pile izrezano na komade (oko 1,2 kg), mješavina aromatičnog bilja...

Riba u sosu

POTREBNO: 4 kašike maslinovog ulja, oko kilogram filea ribe, so, biber, pola kašičice čilija, 2-3...