Nedavno objavljeno

Krem supa od vrganja

POTREBNO:
1 glavica luka,
2-3 kašike ulja,
300 g svježih vrganja,
2 krompira,
1 veća mrkva,
1 česno bijelog luka,
estragon u prahu,
100 ml bijelog vina,
700 ml vode,
100 ml kiselog vrhnja,
peršun

PRIPREMA: Vrganje očistite, narežite na kriške, kratko blanširajte i ocijedite. Na zagrijanom ulju prepecite nasjeckani luk, dodajte mrkvu narezanu na kockice i vrganje. Sve zajedno kratko dinstajte podlijevajući vodom. Nakon toga umiješajte krompir narezan na kockice, protisnuti bijeli luk, so, biber i estragon pa nastavite dinstati još oko 10 minuta. Dodajte vino, vruću vodu, kratko prokuhajte, a na kraju umiješajte kiselo vrhnje. Poslužite posutu nasjeckanim peršunom.

Latest Posts

Raport

spot_img