Nedavno objavljeno

Vakcinisani radnici “Sarajevostana”

U prostorijama “Sarajevostana” danas su protiv koronavirusa vakcinisani radnici ove kompanije koja zapošljava više od 120 ljudi, te održava više od 2.300 ulaza kolektivnog stanovanja sa oko 37.000 jedinica na području Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, kampanju vakcinacije uposlenika u sarajevskim firmama početkom septembra dogovorili su predstavnici Udruženja poslodavaca FBiH i kantonalni ministar zdravstva i predsjednik Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS Haris Vranić.

“Sarajevostan” svojim primjerom potvrdio je društvenu i posebno odgovornost prema javnom zdravlju, vodeći računa o zaštiti od posljedica pandemije bolesti COVID-19 i svojih radnika, ali i hiljada građana s kojima dnevno dolaze u kontakt tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka.

Inače, pored radnika koji su se danas odazvali za učešće u kampanji što masovnije imunizacije stanovništva, omogućeno je i vakcinisanje članova njihovih porodica. U ovom procesu angažirano je 10 medicinskih sestara i tehničara koji čine mobilne timove i koji su danas i u “Sarajevostanu” bili na visini zadatka. 

Latest Posts

Raport

spot_img