Nedavno objavljeno

16 PitchWise festival ženske umjetnosti i aktivizma: Mi nismo same!

PitchWise (PW) festival ženske umjetnosti i aktivizma u BiH od 09. do 12. septembra 2021. godine u Sarajevu!

Fondacija CURE vas s velikim zadovoljstvom obavještava da ćemo i ove godine organizovati

PitchWise (PW) festival ženske umjetnosti i aktivizma u BiH koji okuplja umjetnice i aktivistkinje različitih generacija diljem države i regije. Cjelokupni program će se organizovati u Historijskom muzeju BiH u Sarajevu, a program PitchWise festivala uključuje radionice, panele, izložbe, filmove, predstave i promocije. U društvu obespravljenih tu smo da budemo potpora jedna drugoj i da pošaljemo poruku da sve one koje misle da su usamljene u svom iskustvu diskriminacije i nasilja, znaju da smo mi tu, mi koje smo diskriminisane i koje smo preživjele ili preživljavamo nasilje, tu smo da ti pružimo podršku na način  na koji ti budeš željela i trebala. Svako iskustvo diskriminacije i nasilja jeste drugačije i način na koji reagujemo je drugačiji, ali sistem koji toleriše diskriminaciju i nasilje je isti.

Stoga, ovogodišnja centralna tema PitchWise festivala je: NISMO SAME!!

Uvijek su postojale žene, djevojke i djevojčice koje će javno reći istinu o svom iskustvu nasilja, žene koje će zahtijevati slobodu za sebe i za sve žene, žene koje kreiraju pokrete solidarnosti i podrške za sve žene. Uvijek će tamo gdje je opresija biti i otpor – I ZATO NISMO SAME!

Naša snaga raste iz svake žene, bez obzira koliko bile glasne ili tihe, bez obzira da li smo tek digle glas ili to radimo godinama, bez obzira na način na koji dižemo svoj glas, bez obzira na iskustvo i motivaciju

– MI NISMO SAME!

Zahvaljujući tehnologiji, osobe koje ne mogu doći na PitchWise mogu ipak prisustvovati festivalu.

Potrudićemo se da većina programa bude pokrivena live streaming-om i da se čuje glas i poruka mnogih naših heroina bez obzira na fizičku udaljenost. Facebook događaj preko kojeg će se prenositi PitchWise

live: https://fb.me/e/1HgmInesr

U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom Fondacija CURE organizuje PitchWise, tako da je ulaz na program ograničen i uz poštivanje svih preporuka Federalnog Kriznog štaba.

ULAZ NA SVE PITCHWISE DOGAĐAJ JE BESPLATAN, ALI BROJ ONIH KOJI POSJEĆUJU FESTIVAL JE OGRANIČEN!

Za program festivala posjetite stranicu Fondacije CURE na link:

Program Šesnaestog PitchWise festivala ženske umjetnosti i aktivizma u Bosni i Hercegovini 2021. NISMO SAME!

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img