Nedavno objavljeno

BMW – Impulsi za gradsku mobilnost

Posljednjih godina koncentracija prometa u mnogim gradovima naglo je porasla. Potrebe za mobilnošću njihovih stanovnika i dalje su visoke. Kao vrhunski pružatelj individualne mobilnosti, BMW Group aktivno pomaže oblikovanju užeg grada budućnosti. Kompanija također razmišlja o mobilnosti izvan vlastite osnovne djelatnosti. U prošlosti je BMW Group javnosti već predstavljao inovativne koncepte mikromobilnosti. B. BMW Motorrad X2City , koncept Personal Mover ili high street koncept BMW Vision E³ Way. Elektrificiranim biciklom „Concept DYNAMIC CARGO“ i e-skuterom „Concept CLEVER COMMUTE“ inženjeri BMW Grupe još jednom dokazuju jedinstveni prenos stručnosti iz automobilskog sektora na koncepte malih vozila.

Neslućena zabava u vožnji uz maksimalnu varijabilnost

Bicikli se mogu fleksibilno koristiti, bez emisije štetnih gasova i među najbržim su i najefikasnijim prevoznim sredstvima u gradskim sredinama. Za mnoge bicikliste, međutim, kiša, hladnoća i vlažno vrijeme obično su dovoljan razlog da se prebace na javni prijevoz ili automobil. Isto se odnosi i na potrebe prevoza koje se ne mogu pokriti standardnim nosačem prtljaga, kao npr. veće kupovine ili prevoz dece. Sada postoji široka paleta teretnih bicikala kao dopunska alternativa korištenju automobila u urbanim sredinama. Međutim, mnogi koncepti teretnih bicikala su širi i, iznad svega, duži od uobičajenih bicikala zbog zahtjeva za prijevoz tereta i / ili djece.

Koncept CLEVER COMMUTE

Sa konceptom CLEVER COMMUTE, BMW Group uvodi e-skuter koji se može udobno sklopiti za prevoz u javnom prevozu i / ili u automobilu bez ugrožavanja stabilnosti vožnje. Zahvaljujući kompaktnim dimenzijama, vozilo bi se moglo besplatno prevesti u bilo kojem javnom prevozu. Kad se potpuno sklopi, CLEVER COMMUTE dolazi u veličini pakiranja koja se lako uklapa u male odjeljke za prtljag. Za vozila BMW grupe to znači da se CLEVER COMMUTE uzdužno uklapa u prtljažnik od 3. reda prema gore i poprečno u MINI prtljažnik bez potrebe za sklapanjem zadnjeg sedišta.

Izvor: timing.ba
- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img