Nedavno objavljeno

Riža na brazilski način

Brazilci rižu prže, a zatim stavljaju na paru – što je čini slasnom i mekanom. Tajna je u odnosu količine vode i toplote.

(za 4-6 osoba)
POTREBNO:
2 kašike biljnog ulja,
pola šolje sjeckanog luka,
2 češnja sjeckanog bijelog luka,
2 šolje riže dugog zrna,
1 kašičica soli,
voda
PRIPREMA: Dvije kašike ulja zagrijte na srednjoj vatri, dodajte luk i bijeli luk i propržite dok ne postanu staklasti. Dodajte rižu i so te miješajte minut-dva. Prelijte vodom da riža bude 1 cm ispod površine. Prekrijte posudu i kuhajte na najmanjoj vatri 20 minuta. Nakon toga sva voda bi već trebalo da je isparila, a riža bi trebala biti mekana, ali ne gnjecava. Servirajte vruće.

Latest Posts

Raport

spot_img