Nedavno objavljeno

Ilustracije bosanskohercegovačkih autora na izložbi u Sloveniji

U petak, 09. jula 20121. u galeriji Nox Medija u Mariboru, biće upriličeno otvaranje međunarodne izložbe Voli me ne voli me, gdje će biti predstavljeni i radovi bosanskohercegovačkih umjetnika.

Ova međunarodna izložba nastala 2012 godine, svake godine gostuje na nekoj novoj lokaciji, a umjetnici su pozvani da protumače temu “Voli me, ne voli me” što je moguće raznovrsnije, i prikažu je kroz umjetnički izraz koji žele, sa što više kreativnosti, hirovitosti, simbolike i introspekcije…

Autorica ovoga projekta je spisateljica Ana Đokić iz Zagreba. Projekt je nadahnut igrom brojanja latica cvijeća – prva latica VOLI ME, druga latica NE VOLI ME, treća latica VOLI ME, četvrta latica NE VOLI ME… kako bi „otkrili“ da li nas voli osoba do koje nam je stalo.

Izložba je do sada gostovala, osim Hrvatske, ogdje je i počela, u Bosni i Hercegovini, Njemačkoj, Austriji, Danskoj, Kipru, Makedoniji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima…

Selektorica bosanskohercegovačkih radova je grafička dizajnerica i ilustratorica Aleksandra Nina Knežević, a na izložbi učestvuju ilustratori: Jasna Bukvić, Zdravko Cvjetković, Enis Čišić, Elvis Dolić, Emir Drumišević, Zlatan Filipović, Edita Gazibara, Boris Stapić, Saša Škorić, Maja Zećo, a specijalni gost Ismar Mujezinović će se predstaviti sa video radom “Voli, ne voli, boli”.

Kustosica slovenskog dijela međunarodne izložbe VOLI ME, NE VOLI ME je Maša P. Žmitek.

Organizatori izložbe: Kreativna mreža, Zagreb, galerija Media Nox, Maribor, Lutkovno gledališče Maribor, Grad Zagreb, Mestna občina Marbor.

 FB: Voli me / Ne voli me

 

 

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport

spot_img