spot_img

FESTIVAL SAVREMENE ŽENE 2021.: Šta nam donosi vrijeme poslije pandemije?

Festival savremene žene u Tuzli, koji se održava od 17. do 21. juna, nastavlja misiju povezivanja, osnaživanja, educiranja i motiviranja žena iz svih sfera života u BiH, ali i širom svijeta

spot_img

Trodnevni Festival savremene žene u Tuzli, koji je ove godine zakazan za period od 17. do 21. juna, omogućava impresivno, edukativno i motivirajuće iskustvo za žene koje žele unaprijediti sve sfere svog života: od karijere do svakodnevnice. Očekuju vas teme koje najviše interesuju savremenu ženu, ali i pripadnike muškog spola: iskustva, najbolji rezultati iz prakse, novi trendovi, networking. Festival je ponovo  mjesto inspiracije ali i dobre zabave. Baš toga nam je falilo u ovom periodu pandemije, zar ne?
Raznovrsni program sa inspirativnim govornicama koje dolaze iz svih dijelova svijeta omogućava da dobijete znanje i upute iz prve ruke kako da napredujete u željenom pravcu, te kako da se izborite sa izazovima pandemije kroz već testirane strategije.
Mnogo je pitanja o tome šta nas očekuje tokom Festivala savremene žene, a na nekoliko njih nam je odgovorila njegova direktorica, umjetnica Edina Selesković.

Platforma otvorenog dijaloga čiji alati su inspirativni govori najuspješnijih žena regije

Žene imaju izbor

Pitali smo je zašto je ovaj festival u 2021. godini važniji više nego ikada uzmemo li u obzir nadu kako ćemo pandemiji “vidjeti leđa”, ali nas time čekaju i brojni izazovi? “Kao nikada prije, potrebna nam je nova energija, povezivanje i razmjena znanja i iskustava. Ove godine ćemo razgovarati upravo o tome šta nam donosi vrijeme poslije pandemije i o izazovima koji su nas učinili jačim i boljim. Razgovarat ćemo o biznisu, poduzetništvu, digitalnom dobu, nauci, medicini, kulturi, hrani, vinima i parfemima. Upravo zato željno iščekujemo početak festivala, jer su sa nama govornice iz 17 zemalja: od ambasadorica, menadžerica, spisateljica, naučnica, aktivistica i umjetnica, pa do govornice koja je nominovana za Nobelovu nagradu.”

Edina Selesković

Po definiciji, savremena žena je, napominje Edina Selesković, žena ovog vremena, te se često u različitim razgovorima propitujemo o tome koja su očekivanja društva i same nje danas. “Ja duboko vjerujem da žene sada imaju izbor koji dugo vremena nisu imale i da je savremena žena upravo ona koja vjeruje u taj izbor. Festival će ponovno pokazati na koji način žene danas djeluju, pričat ćemo o uspjesima, ali i o padovima, o alatima koji nam mogu pomoći i danas i sutra u svim sferama života.”
Uzimajući u obzir sjajna festivalska iskustva prethodnih godina, Edinu smo pitali možemo li, kao i svake godine, očekivati zabavu, networking te “punjenje baterija” za nove pobjede. “Festivalski program je ponovno prepun sjajnih tema, događaja i druženja. Nadamo se da će ovaj naš skup ponovno biti mjesto gdje možete čuti, vidjeti i upoznati žene iz različitih kultura, interesovanja i zanimanja. Ovdje možete pronaći inspiraciju, prepoznati svjetske trendove, pronaći nove prijatelje te poslovne partnere. Konferencijski dio festivala će biti u hibridnom obliku, ali će veliki broj međunarodnih govornica biti sa nama prisutne fizički. Ja vjerujem da će Tuzla ponovno biti dobar domaćin kao i do sada.”
Sve dodatne informacije o govornicama, programu i načinu registracije pronađite na web-stranici Festivala savremene žene – www.fsz.ba

Možda vas zanima

Stay Connected

108,936LikesLikes
4,888SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno

spot_img