spot_img

LATOPIC: Prvi izbor za tretman atopijskog dermatitisa i alergija na hranu

spot_img

Atopijski dermatitis ili atopijski ekcem je hronična, upalna bolest alergijske prirode, koja se ispoljava suhoćom kože, svrbežom, crvenilom i čestim komplikacijama u vidu infekcija kojima je ovakva koža posebno podložna. Oboljenje se najčešće javlja u prvoj godini života. Preko 90% svih slučajeva atopijskog dermatitisa dijagnosticira se u djece mlađe od 5 godina. Vjeruje se da osjetljivost na alergene u hrani igra važnu ulogu u razvoju ovih kožnih stanja u 25% do 60% pacijenata. Prvi simptomi se javljaju kao crvenilo i ljuskanje kože praćeno svrbežom. Suha koža je prisutna gotovo svuda, osim na pelenskom području. Specifična je i pojava crvenila i curenja sekreta na unutrašnjoj strani laktova i stražnjoj strani koljena, a nekad i ekcem iza ušiju bebe, te pukotine i vlaženje u donjem dijelu ušnih resica.
LATOPIC linija proizvoda namijenjena je atopičnoj koži sklonoj iritacijama. Proizvodi na bh. tržištu prisutni su u formi kapsula za oralnu primjenu i kao linija specijalizovane kozmetike za njegu atopične kože (gel za pranje tijela i kose i emulziju za njegu i zaštitu atopične kože).
LATOPIC kapsule su dodatak prehrani za dijetetski tretman alergija na hranu i atopijskog dermatitisa. Alergije na hranu (kravlje mlijeko, kokošja jaja, soja) najčešće se ispoljavaju upravo kroz formu atopijskog dermatitisa. LATOPIC kapsule mogu koristiti novorođenčad već od PRVOG MJESECA života, djeca, adolescenti i odrasli. Klinička ispitivanja LATOPIC kapsula pokazala su sljedeće rezultate: Smanjena površina i intenzitet atopijskog dermatitisa nakon 3 mjeseca liječenja, brži razvoj tolerancije na proteine kravljeg mlijeka, bolja probava laktoze, smanjena učestalost spastičnog bronhitisa, smanjena primjena oralnih antihistaminika. Posebno je važno koristiti LATOPIC tokom prve 2 godine života kada se razvija crijevna mikroflora.
LATOPIC emolijenti su linija specijalizovane kozmetike namijenjena atopičnoj koži sklonoj iritacijama. LATOPIC emolijenti mogu se koristiti od PRVOG DANA života.

Možda vas zanima

Stay Connected

108,935LikesLikes
4,887SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno

spot_img