spot_img

Ryanair uvodi više od četrdeset novih ruta iz bivše Jugoslavije

Niskotarifna aviokompanija Ryanair najavila je danas nove letove do Zagreba. Ovime je započelo njeno "širenje" na prostoru čitave regije. Uskoro će uvesti 41 novu rutu iz bivše Jugoslavije.

spot_img

Sljedećeg mjeseca otvorit će sezonsku bazu u Zadru (18 linija), a za kraj augusta planirano je otvorenje cjelogodišnje baze u Zagrebu (14 linija).

Ryanair je najavio da planira proširiti svoje poslovanje u Zagrebu već ove zime stacioniranjem trećeg aviona i uspostavljanjem dodatnih novih odredišta. Inače, Ryanair će započeti i sa novim letovima iz Banje Luke, Tuzle, Niša, Pule i Podgorice, izvještava EX YU Aviation.

“Drago nam je što smo najavili letove iz Zagreba i drugih gradova. Sklopili smo dobar i razuman komercijalni posao sa Zagrebom kako bismo mogli još više rasti. Nadamo se da ćemo imati još više ruta pokrenutih u ljeto 2022. godine”, rekli su iz kompanije.

Iz Turističke zajednice grada Zagreba izjavili su da je dolazak Ryanaira važan za razvoj turizma u glavnom gradu Hrvatske. Zagreb bi tokom čitave godine trebao biti idealna destinacija za gradski odmor.

“Pozdravljamo svaku novu aviokompaniju koja dolazi u Zagreb i bit će nam drago vidjeti Ryanair ostalim kompanijama koje već lete u naš grad”, rekli su.

Ryanair će također uvesti letove iz Tuzle. Dvije rute će od septembra polaziti iz ovog grada.

Generalni direktor aerodroma Tuzla, Esed Mujačić, rekao je: “Drago nam je što smo možemo dobrodošlicu Ryanairu u Tuzlu jer čvrsto vjerujemo da Tuzlanski kanton i cijelo tržište BiH zaslužuju još niže cijene karata, koje će sada biti dostupne putem Ryanairove mreže. Zahvalni smo Vladi Tuzlanskog kantona, kantonalnom Ministarstvu trgovine, turizma i transporta i članovima Nadzornog odbora aerodroma na podršci pruženoj tokom dovora sa Ryanairom.”

Raduju se saradnji s Ryanairom i oduševljeni su što su postali dio dugoročnih planova širenja aviokompanije. Očekuju snažnu, dugu i plodnu saradnju u godinama koje dolaze na zadovoljstvo putnika koji putuju aerodromom Tuzla. Dodatna povezanost i letovi s nižom tarifom iz Tuzle stvorit će više lokalnih radnih mjesta i pomoći će lokalnoj ekonomiji da se oporavi od pandemije koronavirusa.

Možda vas zanima

Stay Connected

108,936LikesLikes
4,888SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno

spot_img