spot_img

Prednosti tuširanja hladnom vodom

PROTIV DEPRESIJE: Kratko kupanje od 2 do 3 minute u hladnoj vodi može ublažiti simptome depresije i podignuti nivo energije te zdravstveno stanje generalno.  
JAČA IMUNITET: Jedna studija provedena u Engleskoj pokazala je kako redovno tuširanje hladnom vodom ubrzava rad metabolizma i količinu bijelih krvnih zrnaca u tijelu, što će služiti kao odbrana od infekcija. 
POTIČE CIRKULACIJU: Dobra cirkulacija znači i dobro kardiovaskularno zdravlje. Jedna od dobrobiti hladnog tuširanja je što će ubrzati protok krvi u organe kako bi ostali topli. 
POVEĆAVA NIVO TESTOSTERONA: Kod muškaraca i sasvim kratko izlaganje vrućini može utjecati na DNA, RNA i sintezu proteina u testisima. Kako jedno istraživanje tvrdi da 15 minuta izlaganja vrućini vodi do pada nivoa testosterona, a to bi moglo voditi do zaključka da hladna voda može učiniti upravo suprotno.   
KOSA I KOŽA: Kada je kosa u pitanju, hladan tuš može je više hidratizirati čime će se spriječiti pucanje kose. Hladna voda sužava pore i steže krvne žile, čime možete zaustaviti crvenilo, otekline ili podbuhlost. 

Možda vas zanima

Stay Connected

108,862LikesLikes
4,937SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno