SHARADA AMNE KUNOVAC-ZEKIĆ: Neka odijevanje bude igra!

Nedavno objavljeno

SNIMILA TAJANA ROXY DEDIĆ
MODEL NADINE MIČIĆ
STYLING GORDANA GASHA MILADINOVIĆ
MAKE UP KOSTA MILJKOVIĆ
RETUSH/OBRADA SLIKA LEJLA EMRIĆ

Dizajnerica i kostimografkinja Amna Kunovac-Zekić lansirala je novi brend, koji je nazvala Sharada. Ideja je nastala iz namjere da za svoju tašnu napravi kaiš jer nije mogla naći ništa ni slično onome što je tražila. I tako, krenulo je od kaiša, a pretvorilo se u brend koji oslikava Amninu želju da odijevanje bude zabava, igra. “Htjela sam praviti dizajnerske komade dostupne svima, koji mogu na kreativan način promijeniti ili upotpuniti svaki outfit.”

Sharada objedinjuje, sasvim spontano, nekoliko stvari koje sarajevska dizajnerica cijeni i njeguje. “Želim da stvorim nešto korisno i lijepo, ali i unikatno, koristeći ostatke tkanina, čipke, ukrasa, trakica, i tako barem malo doprinesem pametnijem odnosu prema okolini. Također, imam potrebu da kreiram vrlo upotrebljiv modni dodatak koji će oživjeti i personalizirati bilo koju tašnu, bubreg-torbicu, pa čak i fotoaparat. Odijevanju se treba oduzeti ozbiljnost, a pridodati igra i zabava u kombinovanju boja, formi i dezena.”
Amna je sigurna da ima puno žena koji bi rado zamijenile kaiš na nekoj svojoj tašni i tako je učinile “novom”, zanimljivom i posebnom. Mogućnost da to ponudi putem društvenih mreža olakšala joj je put do kupaca, a prihvatljiva cijena daje Sharadi dodatnu prednost i posebnost.

Pročitaj još
Related

Moderne i na plaži

Ljeti biramo ležerne, komforne modele, prirodne materijale. Nema odstupanja...

Kaftan studio: lookbook 2022

Lookbook nove kolekcije Kaftan studija namijenjen je ženama koje...

NOVA KOLEKCIJA MARKA FEHERA – He said: Yes!

Snimio Edvin Kalić Marko Feher svakom novom kolekcijom preispituje sebe...