POTREBNO:
Za tijesto:
500 g brašna,
2 kašičice suhog kvasca,
po 1 kašičica šećera i soli,
6 kašika maslinovog ulja,
3 dcl vode;
za nadjev:
250 g svježeg špinata,
250 g svježeg sira,
2 jajeta,
so,
biber,
kukuruz,
kiselo vrhnje
PRIPREMA: Zamijesite glatko tijesto od svih navedenih sastojaka. Ostavite ga na toplom da se diže sat vremena. Špinat operite i skuhajte, pa narežite na sitnije komade. Nadjev pripremite tako da u jednoj posudi izmiješate špinat, svježi sir, jaja i začine po želji. Rernu ugrijte na 250 °C. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na debljinu od oko 1-2 cm, te ga izrežite na željene oblike. Tepsiju obložite masnim papirom za pečenje, poslažite komade tijesta, premažite ga nadjevom, pa na nadjev stavite kukuruz i kiselo vrhnje. Pecite 15 minuta, odnosno dok ne porumeni.