Tri najčešće greške kod pripreme šparoga su: 1. Preduga termička obrada. One se kuhaju u vodi svega tri do pet minuta. 2. Žao nam je pravilno očistiti šparoge. Drvenasti dio šparoge nije jestiv, i ako pokušavate pripremiti ovo proljetno povrće bez odgovarajućeg čišćenja, dobit ćete nejestiv obrok. Savijte šparogu sve dok ne pukne na dijelu gdje zadebljala stapka prelazi u mekani vrh. Upotrijebite samo mekane dijelove. 3. Ne koristimo led nakon kuhanja. Nakon kuhanja stavite je u ledenu kupku na minutu ili dvije. Kupku napravite od hladne vode i kockica leda.

3 greške zbog kojih nam šparoge ispadaju loše
Kada spremamo šparoge, koje se trenutno „doseljavaju“ na naše pijace često pogrešno pripremamo
Nedavno objavljeno
- Tags
- Šparoge
Prethodni članakAkupunkturom protiv bolova
Naredni članakOSTAJE LI SARAJEVO BEZ PITKE VODE?
Pročitaj jošRelated
Gastro
Nova ugodna kombinacija ukusa iz HELL-a: ENERGY COFFEE Slana Karamela bez laktoze je stigla!
admensur -
HELL je lansirao asortiman ENERGY COFFEE u tri ukusa...
Gastro
Unosite li dovoljno vitamina u svoj organizam? Ova namirnica ima ih čak sedam!
admensur -
Naravno, odgovor na ovo pitanje je potvrdan. S obzirom...
Gastro
President predstavlja dvije nove zvijezde: Emmental i Edam učinit će dan još ukusnijim!
admensur -
Dobro poznatoj obitelji sireva Lactalisovog brenda President pridružila su...