Nedavno objavljeno

Već danas! podcast: Lansiran je prvi PRAVI omladinski podcast u BiH

Gledaj, slušaj, uključi se… Već danas! Gost prve epizode je Ivan Kosogor, podcast host iz Srbije.

Već danas! podcast prvi je omladinski podcast u Bosni i Hercegovini koji kreiraju mladi iz Kalesije i Zvornika ali u čijem će kreiranju učestvovati mladi iz cijele Bosne i Hercegovine. „Govorit ćemo o svemu što nas inspiriše i onome što nas straši“  – kažu voditeljice Maja Popović i Lejla Joldić, a gost prve epizode podcasta je Ivan Kosogor, podcast host iz Srbije.

Šta je zapravo podcast i može li se popularizirati i u Bosni i Hercegovini? Zašto je važno moći otvoreno i opušteno razgovarati? Koji je to recept za uspjeh? O svemu ovome razgovarali smo u prvoj epizodi Već danas! podcasta sa Ivanom Kosogorom, podcast hostom iz Srbije. 

„Mislim da je podcast danas jedan od najzahvalnijih formata online razgovora. Zahvalan je jer je jako spontan i zato što ti omogućava da budeš ono što jesi, odnosno ono ko jesi. Podcast ti stvarno daje mogućnost da ispričaš svoju priču“ –  izjavio je u prvoj epizodi podcasta Već danas! Ivan Kosogor, host podcasta “Da, ti to možeš”.

Maja Popović iz Zvornika kaže da je jako uzbuđena i da je bio veliki izazov raditi na prvoj epizodi.

„Nikada prije nismo snimali, montirali… Ovo je naš prvi podcast i mogu reći da je cijela ekipa zadovoljna urađenim. Može to i bolje naravno i trudit ćemo se da svaka epizoda bude bolja i bolja“ – dodala je Maja Popović, Već danas! podcast.

Podcast „Već danas!“ će u 20 epizoda, koliko je planirano u prvoj sezoni, obrađivati teme koje se tiču mladih u Bosni i Hercegovini. Na kreiranju radi deset mladih iz Kalesije i Zvornika, a podcast producira Radio Feral iz Kalesije.

Svake sedmice, otkrile su nam mlade novinarke, podcast će imati i rubriku „Uključi se… Već danas!“ u kojoj će se emitovati ankete i mišljenja mladih o temama koje će u podcastima obrađivati.

„Zanima nas šta misle mladi iz naše regije ali i iz cijele zemlje. Ideja je da ovaj podcast bude refleksija onoga o čemu razmišljaju mladi, a ne samo nas koji učestvujemo u kreiranju emisija. Smatramo da je važno da svi u zemlji ali i regionu, čuju glas mladih Bosne i Hercegovine. Zato pozivamo sve one koji imaju nešto da kažu, da nas potraže na YouTube-u i društvenim mrežama i javno komentarišu sve ono o čemu razmišljaju“ – istakla je Lejla Joldić, Već danas! podcast.

Već danas! podcast online je na svim platformama. Gledaj, slušaj i uključi se… Već danas!

YouTube https://www.youtube.com/channel/UCA13w6X7zZTKuljE0SFmmtg

Faceboook https://www.facebook.com/vecdanaspodcast  

Instagram https://www.instagram.com/vecdanaspodcast/  

Medijski partneri Već danas podcasta su portal InfoBirač, Udruženje Prijatelji Srebrenice, Free Radio Prijedor, RSG grupacija i FACE TV.

Već danas podcast se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Latest Posts

Raport

spot_img