Nedavno objavljeno

Losos s pistacijama i prasom

(za 4 osobe)

POTREBNO:
2 fileta lososa po 400 g,
2 prase,
4 celera s listovima,
4 kriške tost-hljeba bez kore,
100 g oguljenih pistacija,
peršun,
maslinovo ulje,
so i crveni biber

PRIPREMA: Prasu očistiti, bijeli dio izrezati, a zelene listove odvojiti, obariti ih u slanoj vodi, ocijediti i isprati hladnom vodom. Izrezanu prasu propržiti na 2 kašike ulja, dodati 2 kašike vode, pržiti oko 2 minute i skloniti s vatre. Izmiksati celer, hljeb i pistacije, pomiješati s prasom, dodati kašiku bibera, isjeckan peršun, posoliti i promiješati. Tepsiju prekriti papirom za pečenje, staviti filet, na njega staviti dobivenu smjesu, prekriti drugim filetom i omotati listovima prase. Premazati uljem i peći 25 minuta na 180 stepeni. Posuti crvenim biberom i poslužiti s kuhanim krompirom.   

Latest Posts

Raport

spot_img