Pečeno pile u kori od soli

(za 4 osobe)

Nedavno objavljeno

POTREBNO:
Cijelo pile (oko 1,2 kg),
1,2 kg krompira,
1,5 kg krupne soli,
1 bjelance,
biber,
2-3 grančice ruzmarina
i 2-3 lista lovora

PRIPREMA: Pile obilno pobiberiti i u unutrašnjost staviti ruzmarin i lovor. U dublju tepsiju usuti so (1,5 cm debljine), položiti pile, oko njega složiti oprane i posušene cijele neoguljene krompire. Bjelance umutiti u čvrst snijeg, pomiješati s ostatkom soli, potpuno prekriti krompire i pile te peći jedan sat na 180 stepeni. Izvaditi iz rerne, pa poslije desetak minuta razbiti i ukloniti koru od soli, očistiti s pileta eventualne ostatke soli i poslužiti.

Pročitaj još
Related

Sladoled umjesto obroka

Sladoled je hranjiv, ukusan i osvježavajući. Kremasti je bogat...

Rolat od paprika i sira

POTREBNO: Po 200 g crvenih, žutih i zelenih paprika, 320 g...

Kampanja „Kojeg je roda Ustav?“ privukla pažnju javnosti na društvenim mrežama

Inicijativa „Građanke za ustavne promjene“ pokrenula je promotivnu kampanju...