Nedavno objavljeno

Londonska škola odnosa s javnošću (LSPR) upisuje nove polaznike: Postanite lideri u komunikaciji

Londonska škola odnosa s javnošću (LSPR) u Sarajevu počinje upis polaznika generacije 2021. Učimo vas kako unaprijediti svoje vještine komuniciranja u teoriji i praksi te kako postati budući lider u ovoj traženoj i modernoj profesiji.

Za rane prijave omogućili smo popust od čak 30%.

Naši predavači su domaći, regionalni i međunarodni stručnjaci koji teme odnosa s javnošću obrađuju na dinamičan način i nude mnoštvo praktičnih primjera, dok istovremeno prate trendove u industriji i omogućavaju debate i razmjenu iskustava.

Zašto LSPR?

Uspješna komunikacija oblikuje percepciju javnosti o vama, vašem brendu ili kompaniji. Zbog toga odnosi s javnošću imaju ključnu ulogu u svakom poslu. Primarna misija LSPR-a je da polaznicima pruži najbolja znanja iz odabranih područja te od njih stvori profesionalce spremne za sve izazove koji ih očekuju na njihovom profesionalnom putu.

Tradicionalni PR više nije dovoljan za učinkovito komuniciranje i gradnju reputacije te je neophodna njegova nadogradnja u mnogim smjerovima. Cilj ovih aktivnosti je da polaznicima omogući razumijevanje strateškog pristupa komunikacijama koji je potreban kako biste izgradili reputaciju svog biznisa ili brenda.

Šta ćete naučiti?

Sve što se uči na LSPR-u ima temelje u stvarnom svijetu.

Naša agenda obuhvata kreiranje komunikacijskih kampanja, brend menadžment, upravljanje poslovnom krizom i prevazilaženje rizika, saradnju s medijima, pripremu i kreiranje kreativnih materijala za različite vrste medija (tradicionalne i digitalne), izgradnju reputacije, CSR aktivnosti, pripremu medijskog nastupa, komunikaciju na društvenim mrežama i digitalni marketing.

Naučit ćemo vas tehnikama koje služe za poboljšanje imidža i reputacije, a time i sticanje povjerenja javnosti u vaš brend. Omogućit ćemo vam da sagledate trenutnu poziciju i pronađete strateški smjer prema uspjehu u digitalnom dobu.

Ko su predavači?

Predavači LSPR-a pomno su odabrani renomirani stručnjaci, sposobni kvalitetno prenijeti svoje veliko znanje. Kako bismo osigurali i zadržali visoku kvalitetu nastave, polaznicima svakog edukativnog programa omogućavamo da ocjenjuju rad predavača.

Ovogodišnje predavačice i predavači su:

  • Borislav Miljanović, osnivač i direktor regionalne komunikacijske grupacije Represent System
  • Krešimir Macan, PR stručnjak, osnivač agencije Manjgura
  • Selma Kadić-Maglajlić, profesorica Copenhagen Business School
  • Melika Husić-Mehmedović, profesorica na Katedri za marketing Ekonomskog fakulteta u Sarajevu
  • Vedran Peršić, direktor Sektora marketinga i komunikacija Sberbanke BH
  • John Dalton, direktor Londonske škole odnosa s javnošću (LSPR)
  • Duška Jurišić , direktorica TVSA
  • Nađa Lutvikadić-Fočo, rukovoditeljica Sektora za upravljanje promocijom u kompaniji BH Telecom
  • Jelena Mikić, direktorica razvoja Represent Systema i direktorica Represent Academy
  • Zlatko Ganić, Digital media direktor agencije Fabrika
  • Ena Maglić, direktorica Represent Communications BiH

Šta kažu diplomanti?

Ponosni smo što su program LSPR-a u protekle dvije godine pohađali brojni iskusni PR-ovci, komunikolozi, marketing menadžeri, novinari, studenti i svi drugi zainteresovani za unapređenje u oblasti odnosa s javnošću. Brojnost i reakcije naših dosadašnjih polaznika pokazuju da u Bosni i Hercegovini postoji velika potreba za kvalitetnim edukativnim programima u oblasti odnosa s javnošću i daju nam smjernice kako iz godine u godinu biti što uspješniji.

Londonska škola za odnose s javnošću priznata je od ITOL-a (Institute of Training and Occupational Learning), NUJ-a (The National Union of Journalists) i CPD-a (Continuing Professional Development). Osim u Velikoj Britaniji LSPR djeluje i u drugim zemljama kroz LSPR Worldwide. Trenutno je prisutna u Bosni i Hercegovini, Bjelorusiji, Bugarskoj, Češkoj Republici, Sjevernoj Makedoniji, Maleziji, Crnoj Gori, Poljskoj, Ruskoj Federaciji, Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj.

U Bosni i Hercegovini je od 2018. godine uspješno organizuje PR, digital i content agencija Represent Communications BiH.

Kako se prijaviti?

Za sve informacije i prijave možete nam se javiti na info@lspr.ba ili popuniti prijavnicu na web stranici škole www.lspr.ba. Za vas smo dostupni i putem telefona +387 61 521 451.

Latest Posts

Raport

spot_img