Nedavno objavljeno

Dragocjena morska so

Prije više od 6.000 godina zvali su je bijelo zlato, a ljudi se liječili morskom soli zbog njenih jedinstvenih osobina

Nerafinirana morska so je možda najdragocjenija supstanca: kao nijedna druga štiti organizam od slobodnih radikala, te čisti i štiti probavu, bubrege i cirkulaciju. Morska so sadrži oko osamdesetak različitih minerala, elemenata u tragovima, karbonata i sulfata, a prisutni su i kalcij, kalij, brom, natrij, mangan, magnezij, jod i željezo.

Jača imunološki sistem: Organizam je otporniji na gripu, alergije, viruse i ostale autoimune bolesti.

Smiruje kožne bolesti: Ublažava suhu kožu i svrbež, ali će olakšati i ozbiljne bolesti kao što su psorijaza i ekcemi. Kupka od morske soli otvara pore, poboljšava cirkulaciju u koži i hidratizira tkivo. Kupke sa morskom soli preporučuju se kod mnogih stanja, posebno kod: artritisa, artroze, neuroze, stresa, bronhitisa i psorijaze.

Smiruje astmu: Morska so je učinkovita i za smanjenje upala respiratornog sistema. Usporava proizvodnju sluzi što olakšava disanje.

Kontroliše dijabetes: Morska so može pomoći da se smanji potreba za inzulinom jer je dobra za održavanje odgovarajućeg nivoa šećera u krvi.

Čuva kosti: Ako tijelu nedostaje soli i vode ono počinje izvlačiti natrij iz kostiju što može dovesti do osteoporoze. Tako konzumiranjem puno vode i unošenjem morske soli u umjerenim količinama možete spriječiti razvoj ozbiljnijih bolesti.

Za sjajnu kožu i vitku liniju: Minerali iz soli vežu se uz stanice kože, pa ona postaje sjajnija i baršunasta, a iz istih razloga, kupke s morskom soli potiču mršavljenje i dovode do uklanjanja ili smanjenja celulita te regeneriranja kožnog tkiva, zbog čega imaju i anticelulitni te anti-aging učinak.

Lijek u kući

* Tokom jednog mjeseca pijte čašu vode s razmućenom kašičicom soli prije odlaska na spavanje: osnažit ćete imunitet i poboljšati probavu. Mnogobrojna istraživanja su pokazala da svakodnevno popijena čaša vode s razmućenom kašičicom soli odlično djeluje protiv stresa, nervoze i depresije, pogotovo ako se uz to i umjereno izlažemo suncu.

* Ako želite zube bez karijesa, redovno ih ispirajte slanom vodom i spriječit ćete zadržavanje i razvoj bakterija, te upalu desni. Ispiranje slanom vodom korisno je i kod alitoze, upale grla ili faringitisa.

* Poslije udarca koristit će oblog od morske soli, spriječit će oticanje i upalu tkiva.

 

 

Latest Posts

Raport

spot_img