Nedavno objavljeno

Boje života: Otvorena humanitarna izložba Mirsade Kadribašić u Stocu

Izložba akvarela bh. umjetnice Mirsade Kadribašić “Boje života” otvorena je ove subote u novootvorenom Centru za kulturu Stolac

Slike iz ciklusa “Boje života” inspirisane su bojama i bogatstvom hercegovačkog kraja pa je i logičan slijed da je ova izložba prvo predstavljena publici ovog dijela zemlje, mada ne izostaju i drugi predjeli Bosne i Hercegovine.

“Akvarel je moja strast. Ima nešto neočekivano u toj tehnici. Ona je magična. Neprekidno me oduševljava njegova prozračnost, lepršavost i način na koji se boje neočekivano stapaju,” rekla je Kadribašić.

Mirsada Kadribašić voli putovati i planinariti, vidjeti razne krajolike i upoznavati stanovnike, probati nova jela, te doživjeti neodoljive okuse. Tako pobjegne od svakodnevne rutine, a za svoje slike kaže da su razglednice iz mjesta koje posjećuje.

Akvarel kao umjetnička forma je jedna od najzahtjevnijih slikarskih tehnika, a ona koristi ovaj medij da prikaže scene i likove iz svakodnevnog života, kroz bogatstvo kolorita i sadržaja.

Izložba “Boje života” je humanitarnog karaktera, a dio sredstava od prodatih slika će ići za podršku Udruženju građana “Iskra” koje se zalaže za razvoj kulture i sporta u Stocu. 

Izložba će biti postavljena do 28. februara.

Prije otvorenja izložbe, Kadribašić je održala slikarsku radionicu za Stolačke mališane uzrasta 6 do 10 godina.

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img