Nedavno objavljeno

Recepti poznatih

ASHLEY JUDD, američka glumica i politička aktivistica, magistrirala na Harvardu, angažirana za Women for Women International u Kongu

Čokoladne šnite

(za 8-12 porcija)

POTREBNO:
Podloga:
110 g maslaca i malo maslaca za premazivanje,
140 g brašna (tip 550),
90 g mljevenih oraha;
čokoladna smjesa:
200 g šećera,
30 g kakaa,
3 kašike brašna,
2 kašike kvasca,
malo soli,
3 velika žumanca,
4,5 dl mlijeka,
25 g maslaca ili margarina,
2 kašike arome od vanilije;
nadjev od sira:
225 g vrhnja,
200 g masnog sira zagrijanog na sobnoj temperaturi,
140 g šećera u prahu;
namaz:
125 g vrhnja,
40 g mljevenih oraha

PRIPREMA: Zagrijati pećnicu na 180 stepeni. Namastiti kalup za pečenje (dubok 5 cm,
veličine 20 x 20 cm), zatim prekriti papirom za pečenje.
Podloga: U manjoj posudi istopiti maslac na nižoj temperaturi, dodati brašno, orahe i napraviti finu smjesu koju ćete razmazati po kalupu za pečenje i malo je pričvrstiti. Peći 20 minuta, a zatim ostaviti da se ohladi.
Čokoladna smjesa: U posudu staviti šećer, kakao, brašno, kvasac i malo soli, lagano promiješati. Postepeno dodavati žumanca i mlijeko, sve miješati na srednjoj temperaturi 6-10 minuta dok ne dobijete čvrstu smjesu. Dodati maslac i aromu od vanilije, prebaciti u drugu posudu i prekriti providnom folijom. Ostaviti da se ohladi 30 minuta.
Nadjev od sira: Izmiješati masni sir i šećer u prahu, postepeno dodavati prethodno dobro istučeno vrhnje. Smjesu premazati preko već ohlađene podloge. Ohlađenu čokoladnu smjesu premazati preko nadjeva od sira, pa prekriti prozirnom folijom. Ostaviti da se ohladi 3 sata, dok ne postane potpuno čvrsta. Dobro umutiti vrhnje, premazati preko čokoladne smjese i posuti mljevenim orasima. Kolač izvaditi iz kalupa i izrezati na 8 do 12 kocki.

Latest Posts

Raport

spot_img