Nedavno objavljeno

Tene Baracka Obame na aukciji

Kuća Sotheby‘s ponudit će na online aukciji košarkaške tene koje su specijalno napravljene za bivšeg američkog predsjednika prije 12 godina

Košarkaške tene modela Hyperdunk koje je 2009. godine Nike dizajnirao za bivšeg američkog predsjednika Baracka Obamu procijenjene su na 25.000 američkih dolara. Bit će ponuđene na online aukciji kuće Sotheby’s 12. februara.

Smatra se da je Nike izradio svega dva para ovog modela tena, od kojih je jedan poklonjen bivšem američkom predsjedniku. Iako je prošlo 12 godina, tene se nalaze u odličnom stanju i djeluju maltene netaknute.

Obama 1979. na državnom prvenstvu sa školskim timom na Havajima

Inače, Barack Obama poznat je po svojoj ljubavi prema košarci. Bio je vješt i lukav igrač, koji zabija koševe naročito kad je pod pritiskom. Godine 1979. sa svojim je školskim timom Varsity osvojio državno prvenstvo na Havajima.

Trideset godina kasnije, prvo što je napravio kada se uselio u Bijelu kuću bila je adaptacija teniskog terena u košarkaško igralište. Iako je prilika bilo malo, poznato je da je povremeno znao zaigrati utakmice sa osobljem Bijele kuće.

Igrao je sa zvjezdanim spiskom što je san svakog ljubitelja košarke. Njegova neslavna igra od 49. rođendana uključivala je LeBrona Jamesa, Magic Johnsona, Alonza Mourninga, Dwaynea Wadea i mnoge druge. Među gledateljima su bili Kobe Bryant i Bill Russell.

Latest Posts

Raport

spot_img