Novi Opel Crossland – suvereni vladar ceste

Dinamička prezentacija Opelovog modela Crossland upriličena je na Igmanu. Prvo testnom vožnjom od Sarajeva a potom i na Igmanu smo se uvjerili kakve sve novosti donosi ova generacija modela u SUV B segmentu. Crossland je suvereno vladao cestom kao i planinskim putevima prema olimpijskoj ljepotici - ekipi Gracije bilo se teško rastati od ovog odličnog automobila

Nedavno objavljeno

Nakon četiri godine Opel je osvježio svoj adut Crossland koji je dosad širom Evrope već pronašao 300.000 kupaca. S dimenzijama od 4217 mm dužine, 1825 mm širine i 1605 mm visine kupcima se predstavlja kao prostrani gradski crossover.

Nova je izvedba oplemenjena prednjom maskom u stilu novog modela Mokka, s LED-Matrix svjetlima i gadgetima, 3-cilindarski PSA-ov benzinac 1.2, u atmosferskoj verziji s 83 KS i turbo sa 110 i 130 KS. Blago-hibridnom potporom postali su 3 do 5 posto čišći i štedljiviji.

– Svestranost koja privlači poglede. Stil koji je spreman na sve. Od odvažno atraktivnog vizira do čiste i praktične unutrašnjosti, Crossland je SUV čija svakodnevna fleksibilnost i predivan dizajn mame poglede gdje god se pojavite – navode u Opelu te napominju kako su dodatno poradili na ogibljenju i upravljačkom sistemu, te da je restilizovani SUV sada udobniji i sa boljom voznom dinamikom.

Unaprijeđeni Crossland dobio je novi trim GS line+. U ovom paketu opreme, Opelov adut posjeduje točkove od 17 cola, krov u crnoj boji, no pored ovih estetskih unaprjeđenja ima i jedno veoma funkcionalno – a to su AGR sjedišta za vozača i suvozača, jednim od najudobnijih i najboljih sjedišta na tržištu.

Cijena osnovnog modela za BiH je 29.780 KM, ali je će za model sa mnogo više opreme biti u specijalnoj ponudi sa popustom većim od 6.800 KM, pa će iznositi 29.200 KM.

Pročitaj još
Related

Festival kulture “Slovo Gorčina” 2022

Konferenciji će prisustvovati Vesna Pirija,  članica Upravnog odbora U.G....

Kralj Lear na Bijeloj tabiji

Uz prvaka Drame Narodnog pozorišta Sarajevo Izudina Bajrovića, koji...