Nedavno objavljeno

Novi Opel Crossland – suvereni vladar ceste

Dinamička prezentacija Opelovog modela Crossland upriličena je na Igmanu. Prvo testnom vožnjom od Sarajeva a potom i na Igmanu smo se uvjerili kakve sve novosti donosi ova generacija modela u SUV B segmentu. Crossland je suvereno vladao cestom kao i planinskim putevima prema olimpijskoj ljepotici - ekipi Gracije bilo se teško rastati od ovog odličnog automobila

Nakon četiri godine Opel je osvježio svoj adut Crossland koji je dosad širom Evrope već pronašao 300.000 kupaca. S dimenzijama od 4217 mm dužine, 1825 mm širine i 1605 mm visine kupcima se predstavlja kao prostrani gradski crossover.

Nova je izvedba oplemenjena prednjom maskom u stilu novog modela Mokka, s LED-Matrix svjetlima i gadgetima, 3-cilindarski PSA-ov benzinac 1.2, u atmosferskoj verziji s 83 KS i turbo sa 110 i 130 KS. Blago-hibridnom potporom postali su 3 do 5 posto čišći i štedljiviji.

– Svestranost koja privlači poglede. Stil koji je spreman na sve. Od odvažno atraktivnog vizira do čiste i praktične unutrašnjosti, Crossland je SUV čija svakodnevna fleksibilnost i predivan dizajn mame poglede gdje god se pojavite – navode u Opelu te napominju kako su dodatno poradili na ogibljenju i upravljačkom sistemu, te da je restilizovani SUV sada udobniji i sa boljom voznom dinamikom.

Unaprijeđeni Crossland dobio je novi trim GS line+. U ovom paketu opreme, Opelov adut posjeduje točkove od 17 cola, krov u crnoj boji, no pored ovih estetskih unaprjeđenja ima i jedno veoma funkcionalno – a to su AGR sjedišta za vozača i suvozača, jednim od najudobnijih i najboljih sjedišta na tržištu.

Cijena osnovnog modela za BiH je 29.780 KM, ali je će za model sa mnogo više opreme biti u specijalnoj ponudi sa popustom većim od 6.800 KM, pa će iznositi 29.200 KM.

Latest Posts

Raport

spot_img