spot_img

Nedavno objavljeno

Pet zlatnih medalja za „Podrume Vukoje 1982“ na američkom vinskom ocjenjivanju

„Podrumi Vukoje 1982“ osvojili su pet zlatnih medalja za svoja vina na prvom ovogodišnjem velikom vinskom takmičenju „America Wine Awards 2021“, održanom u Sjedinjenim Američkim Državama, čime su dobili i direktnu preporuku za najprestižnije hotele i restorane u Sjedinjenim Američkim Državama koji imaju Michelin zvjezdice.

Zlatne medalje dodjeljene su za:

  • Tribunia Chardonnay & Malvasia dubrovačka, berba 2019;
  • Zlatna Selekcija white, berba 2016;
  • Carsko vino – Grand Cru, berba 2016;
  • Primavera red cuvee, berba 2019. i
  • Vranac Rezerva, berba 2015.

„America Wine Awards“ je prestižno takmičenje koje organizuje „Američki vinski list“ (America Wines Paper), specijalizovani magazin za profesionalne vinske kupce, uvoznike i distributere, a članovi žirija su vinski eksperti, somelijeri i predstavnici kompanija specijalizovanih za vina.

Ovo je jedan od najvećih uspjeha vina sa Balkana na jednom vinskom takmičenju održanom na sjevernoameričkom kontinetu, a časopis „Američki vinski list“ ima misiju da vina koja se uvoze na tržište Sjedinjenih Američkih Država približi kanalima prodaje odnosno vrhunskim hotelima, restoranima i kafeima (HoReCa sektoru), drink store-ovima i vinotekama.

„Podrumi Vukoje 1982“ su prisutni već gotovo deceniju na tržištu Sjedinjenih Američkih Država, a njihova vina se mogu naći u četiri američke savezne države (Illinois, Washington DC, New York i Pennsylvania).

Rezultati ovog ocjenjivanja su objavljeni u „Američkom vinskom listu“ (America Wines Paper) i proslijeđeni su na adrese više od 1.500 raznih medija, te hiljadama distributera vina širom sjevernoameričkog kontinenta što će, nesumnjivo, dovesti do popularizacije vina iz cijelog regiona.

Ovo je još jedna u nizu potvrda da „Podrumi Vukoje 1982“ nije samo proizvođač vrhunskih vina nego i jedan od najvećih ambasadora naše zemlje u svijetu koji je i u vremenu pandemije uspio ne samo da promoviše kvalitet vina iz regiona već i da eksportuje više puta na tržište Sjedinjenih Američkih Država i Azije.

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img