Zimski rižoto sa cveklom

Nedavno objavljeno

POTREBNO:
1 šolja riže,
3 cvekle,
1 luk,
2 česna bijelog luka,
100 ml vina,
nekoliko grančica svježeg timijana ili 1 kašičica sušenog,
100 g parmezana,
3 kašike putera,
so,
biber,
maslinovo ulje
PRIPREMA: U foliju zamotajte cveklu, začinite je maslinovim uljem, solju i biberom, pa stavite u rernu i pecite na 200 ºC oko pola sata ili dok cvekla ne omekša. Za to vrijeme nasjeckajte luk i bijeli luk. Na zagrijanom ulju dinstajte najprije luk, a zatim dodajte bijeli luk. Dodajte rižu i podlijte vinom. Pustite da alkohol ispari. Cveklu izvadite iz rerne, pa dvije glavice nasjeckajte na kockice, a jednu ubacite u blender i usitnite. Dodajte riži i kuhajte dok ne bude skuhana al dente. Začinite timijanom, solju i biberom. Na kraju dodajte parmezan i puter, pomiješajte i poslužite toplo.

Pročitaj još
Related

Sladoled umjesto obroka

Sladoled je hranjiv, ukusan i osvježavajući. Kremasti je bogat...

Rolat od paprika i sira

POTREBNO: Po 200 g crvenih, žutih i zelenih paprika, 320 g...

Kampanja „Kojeg je roda Ustav?“ privukla pažnju javnosti na društvenim mrežama

Inicijativa „Građanke za ustavne promjene“ pokrenula je promotivnu kampanju...