Nedavno objavljeno

DIPLOMATSKI ZIMSKI BAZAR – 2020. godina

Diplomatski zimski bazar je najveće humanitarno događanje koje međunarodna zajednica organizira u Bosni i Hercegovini. Nakon rekordno uspješnog prošlogodišnjeg Bazara kada je prikupljenih 249.000,00 KM dodijeljeno na 23 organizacije širom Bosne i Hercegovine, vrata Skenderije ove godine nažalost moraju ostati zatvorena - ove godine se Bazar, radi pandemije COVID-a 19, neće moći održati.

Organizatori su predani cilju Bazara – podršci djece s posebnim potrebama, i onima koji odrastaju bez roditeljske skrbi, kao i mladim ljudima kojima je pomoć potrebna. Ova godina je bila izazovna za većinu osoba, međutim djeca sa posebnim potrebama, djeca koja odrastaju bez roditeljske skrbi su još teže pogođeni. Uprkos tome što se tradicionalni Bazar ne može održati, organizatori su odlučni održati duh Bazara živim, ali u novom obliku.

Ove godine možete podržati Bazar, odnosno organizacije s kojima surađuje, sudjelujući u našoj humanitarnoj akciji koja počinje danas, 23. Decembra i trajati će do 15. Januara 2021. godine.

Sukladno tradiciji, i ove godine će se međunarodna zajednica udružiti sa lokalnom zajednicom kako bi promovisala posebno izdanje Diplomatskog zimskog bazara i pozvala ljude da doniraju kako bi pomogli ugroženoj djeci širom Bosne i Hercegovine. Ambasade, međunarodne organizacije, lokalne i međunarodne kompanije koje posluju u Bosni i Hercegovni, Grad Sarajevo, poznata lica i prijatelji projekta pozivaju građane da se pridruže akciji i također doniraju.

Moto Bazara je uvijek bio – svaka Marka je važna, pa tako i ove godine.

U akciji mogu učestvovati svi građani pozivom na telefonski broj 17021.

Broj je jedinstven za korisnike svih operatera u BiH, a cijena poziva je 2KM.

Donirati možete i putem https://pomoziba.org/campaign/74/diplomatski-zimski-bazar

ili https://gogetfunding.com/dwb-2020-support-to-children-and-young-adults-charities-in-bosnia-and-herzegovina/.

Novčane donacije se mogu uplatiti i izravno na račun Diplomatskog zimskog bazara:

 Za uplate iz BiH:

Banka: Raiffeisen Banka BiH

Primalac: Udruženje Diplomatski Zimski Bazar, Sarajevo

Broj računa: 1610000160320059

Svrha uplate: Donacija za U.G. Diplomatski Zimski Bazar

 

Za plaćanje iz inostranstva/For payments from abroad:

Bank name: Raiffeisen Banka BiH

SWIFT CODE: RZBABA2

IBAN: BA391610000160320059

Purpose: Donacija za U.G. Diplomatski Zimski Bazar

Podrška Bazaru je ove godine važnija no ikada. Pratite našu humanitarnu akciju putem Instagram i Facebook računa, te je podijelite sa svojim prijateljima i porodicom koristeći #Zajednomožemopuno  #Zajednomožemoviše #ZajednosmoDiplomatskiZimskiBazar.

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img