Pileća prsa s komoračem

Nedavno objavljeno

POTREBNO:
400 g pilećih prsa,
80 g prezle,
češanj bijelog luka,
malo komorača,
2 lovorova lista,
1 ljuta papričica,
20 g putera,
maslinovo ulje,
rukola,
limun,
so

PRIPREMA: Sitno isjeckane bijeli luk i papriku pomiješati s prezlom. Puter i malo ulja zagrijati te pržiti piletinu s lovorom; posoliti. Pržena pileća prsa obrisati papirnom salvetom, zatim uvaljati u prezlu, lagano pritiskajući dlanovima sa svih strana. Složiti u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje i peći pola sata na 180 stepeni; povremeno okretati. U međuvremenu, oprati i posušiti rukolu, a opran limun izrezati na komadiće. Prsa izrezati na kriške i servirati s rukolom i limunom.

Pročitaj još
Related

Tiramisu sa mascarponeom i čokoladom

Potrebno (za 4 osobe): ½ kg trešanja 120 g brašna 60 g...

Torta sa trešnjama

Potrebno (za 6 osoba): ½ kg trešanja 125 g brašna 75 g...

Piletina s limunom i začinskim biljem

POTREBNO: Pile izrezano na komade (oko 1,2 kg), mješavina aromatičnog bilja...

Riba u sosu

POTREBNO: 4 kašike maslinovog ulja, oko kilogram filea ribe, so, biber, pola kašičice čilija, 2-3...