Nedavno objavljeno

Amareto tube sa džemom od višanja

POTREBNO:
1¼ šolje džema od višanja,
2 kašike kukuruznog skroba,
4 kašičice vode,
po 1½ šolje brašna i ulja,
1½ kašičica praška za pecivo,
½ kašičice cimeta,
¼ kašičice soli,
3 velika jaja,
¾ šolje šećera,
3 kašike likera od amareta,
½ kašičice ekstrakta badema

PRIPREMA: Stavite džem od višanja da se krčka u maloj šerpi na srednje jakoj vatri. Umutite skrob i vodu u maloj posudi, a zatim umiješajte džem. Prokuhajte i kuhajte miješajući minutu-dvije. Prebacite u posudu i ohladite. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet i so. Umutite jaja i šećer, a zatim dodajte ulje, amareto i ekstrakt badema i mutite dok se ne sjedini. Dodajte polovinu smjese brašna u smjesu jaja i umutite. Dodajte preostalu smjesu brašna i mutite dok ne postane glatko. Pecite male palačinke od ovog tijesta i odmah ih urolajte štapićem za oblikovanje tankog cilindra. Neka odstoje na sobnoj temperaturi
oko 2 sata. Premjestite džem u kesu koja se može zatvoriti; odrežite ugao. Ubacite pekmez na oba kraja kolačića za fil. Pospite filovane tube šećerom u prahu.

Latest Posts

Raport

spot_img