TREĆEG DANA JAZZ FESTA: BERLIN-JERUSALEM-SARAJEVO

U subotu 21. novembra, XX4. Jazz Fest Sarajevo publiku vodi na muzičko putovanje od Berlina preko Jerusalema do Sarajeva.

Nedavno objavljeno

Program trećeg festivalskog dana počinje u 21.00 koncertom rođenog Banjalučanina Dejana Terzića, bubnjara koji će sa trombonistom Nilsom Wogramom predstaviti repertoar autorskih kompozicija ove dvojice umjetnika. Koncert je snimljen u muzeju Pergamon u Belinu, ispred spektakularnih Babilonskih vrata a ovaj festivalski program realiziran je uz podršku Goethe Instituta Bosne i Hercegovine.

Naredni koncert festivala u 21.40 premijerni je nastup na Jazz Festu Marka Eliyahua, izraelskog umjetnika rođenog u Dagestanu koji će nastupiti zajedno sa pijanistom Haimom Weissom. Eliyahu svira kemenče a međunarodni ugled je stekao fascinantnim i uzbudljivim kompozicijama te karizmatičnim nastupima koji oduševljavaju publiku širom svijeta. Koncert je snimljen u Muzeju Izraela u Jerusalemu.

Posljednji koncert danas u 22.30 ujedno je i završni program ovogodišnjeg XX4. izdanja sarajevskog međunarodnog muzičkog festivala i posljednji od tri koncerta festivalskog programa Sevdah na distanci posvećenog bh. muzičarima i muzici iz Bosne i Hercegovine. Zanin Berbić i Adis Sirbubalo, rođeni u Gradačcu odnosno Foči, po prvi put se predstavljaju publici zajedničkim koncertom snimljenim u Muzeju ratnog djetinjstva u Sarajevu. Berbić interpretira sevdalinke i svira violinu i saz, dok Sirbubalo svira harmoniku. Ovaj uzbudljivi dvojac koji na trenutke zvuči kao orkestar a na trenutke svira kao jedan, večeras će imati i svoju TV premijeru u programu Face TV-a u 23.00.

Koncerti se besplatno mogu pratiti na Facebook stranici i YouTube kanalu Jazz Festa Sarajevo na kojima su dostupni i koncerti prethodna dva festivalska dana.

Pročitaj još
Related

FRANCES MCDORMAND PUBLICI PREDSTAVILA “ZEMLJU NOMADA” I ODRŽALA MASTERCLASS ZA GLUMCE IZ REGIJE

Održan je masterclass Joela Coena uz moderatora Pawela Pawlikowskog....

Planinari spriječili stvaranje deponije na Bjelašnici

Na obje lokacije, kako su istakli iz Udruženja, bilo...

Sportsko plesni klub Astorija proslavio 25. rođendan 

Dvije i po decenije uspješnog rada, plesa, takmičenja i...