Nedavno objavljeno

Nakon sjajnih vijesti iz Budve: Tara Bohatjuk dobila stipendiju Ministarstva kulture i sporta KS

Mlada reprezentativka u boksu u Budvi osvojila bronzu, a u subotu se u polufinalu bori za novu medalju

Mlada reprezentativka Bosne i Hercegovine u boksu Tara Bohatjuk,  stekla je status perspektivne sportistkinje Internacionalne C klase i ostvarila pravo na mjesečnu stipendiju u trajanju od godinu dana, saopćeno je iz Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Tako je ispunjeno obećanje, koje je još na početku mandata dao ministar Kenan Alikadić da će vrhunski sportisti, treneri, sportski radnici dobiti zasluženo mjesto i priznanja za svoje uspjehe.

Podsjećamo, na inicijativu ministra Alikadića usvojen je Pravilnik, koji me sportistima do 18 godina dao mogućnost naknade, kakvu zaslužuje i Tara Bohatjuh.

Ona je svojim izuzetnim rezultatima pokazala da Kanton Sarajevo i BiH imaju sportiste pred kojima je velika budućnost. Mlada bh. bokserka plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva za mlade, koje se održava u Budvi i za BiH osigurala tek drugu evropsku medalju.

Bohatjuk, koja je članica Bokserskog kluba Novi Grad i bokserske reprezentacije BiH, u Budvi je slavila protiv prvakinje Španije Arroyo Rodriguez Nayara, te osvojila bronzu, a u subotu se u polufinalu sastaje sa juniorskom prvakinjom Evrope, predstavnicom Crne Gore Bojanom Gojković. Tako se našoj Tari Bohatjuk smiješi nova medalja.

Iz Bokserskog kluba Novi Grad navode kako je ovo prva evropska medalja za klub, a ujedno i tek druga za BiH. Zadovoljni su činjenicom da su nakon 15 godina rada i učešća na 10 evropskih prvenstava uspjeli osvojiti medalju na ovako značajnom prvenstvu, što je, kako ističu, dokaz kvaliteta, upornosti i kontinuiteta.

Na Evropskom juniorskom prvenstvu u Budvi učestvuje pet reprezentativaca BiH..

Tara Bohatjuk rođena je 2003. godine i aktuelna je juniorska prvakinja svijeta u kik boksu.Proglašena je i sportistom godine u konkurenciji juniorki za 2018. godinu.

Latest Posts

Raport

spot_img