spot_img

RAIFFEISEN BANKA OPREMILA TRI „RAIFFEISEN LAB“ ŠKOLSKA KABINETA

spot_img
  • Opremljeni kabineti biologije i fizike u tri osnovne škole u BiH
  • Donacija Banke povodom Svjetskog dana štednje

„Naše aktivnosti realizujemo u skladu sa principima naše strategije održivosti u okviru koje podržavamo brojne projekte fokusirane na djecu. U prethodnim godinama povodom Svjetskog dana štednje donirali smo igrališta, a opremanje kabineta u osnovnim školama predstavlja izmjenu koncepta kada je riječ o donacijama ovim povodom. Škole su prema svojim potrebama definisale koji namjenski kabinet žele, te vjerujem da će adekvatan pribor i visokokvalitetna oprema učenicima biti korisni i olakšati im usvajanje novih znanja“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke te dodao da Banka nastoji biti odgovoran član društvene zajednice, graditi održivo poslovanje i doprinijeti okruženju u kojem posluje.

Tokom ove godine opremljena su tri školska kabineta i to kabinet biologije u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Banjaluci, te kabineti za fiziku u Osnovnoj školi „Antuna Branka Šimića“ u Mostaru i Osnovnoj školi „Behaudin Selmanović“ u Sarajevu. Opremljeni kabineti su brendirani i nose naziv „Raiffeisen LAB“. Ukupna vrijednost opreme za ova tri kabineta je nešto veća od 17.500 KM.

Projekat uručenja donacija povodom Svjetskog dana štednje Raiffeisen banka realizuje u saradnji s Western Unionom još od 2008. godine.

Možda vas zanima

Stay Connected

108,939LikesLikes
4,888SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno

spot_img