Dior slavi ženstvenost

Pokrenuvši kampanju “Dior Stands With Women”, čuvena francuska modna kuća dala je prostora različitim ženama da podijele svoje inspirativne priče

Nedavno objavljeno

Dior Parfum pokrenuo je novu kampanju “Dior Stands With Women”, inicijativu koja uključuje impresivnu postavu od 10 žena iz različitih društvenih slojeva koje dijele svoje priče. Crpeći inspiraciju iz svoje istorije koja je neraskidivo povezana sa izuzetnim ženama, poznata francuska modna kuća otkriva seriju kratkih portreta u vidu filmova u kojima nas Charlize Theron, Cara Delevingne, Li Bing Bing, Golshifteh Farahani, Pamela Tulizo, Carole Biancalana, Leyna Bloom, Parris Goebel, Paloma Elsesser, Yalitza Aparicio i Marina Cavazzana vode na putovanje kroz sopstvenu istoriju. Sa njima i zahvaljujući njima, Dior odlučuje da proslavi ženstvenost fokusirajući se na hrabrost i samopouzdanje.

Želeći da ohrabri žene da se izdržavaju i podstakne ih da ovu odgovornost prenesu na buduće generacije, Dior podržava fondaciju Charlize Theron Africa Outreach Project (CTAOP), koju je osnovala južnoafrička oskarovka, za promociju obrazovanja i osnaživanje mladih zahvaljujući stipendiji Youth Leaders. Program pruža individualne stipendije za pokrivanje četverogodišnjeg doktorata, smještaja, knjiga i putnih troškova, laptopa, individualnih smjernica i razvoja liderstva. CTAOP stipendija mladih lidera već je put do završetka univerzitetskog obrazovanja ostvarila za 15 mladih naučnika. Danas se Christian Dior Parfums zalaže za pokrivanje stipendija za 2021. godinu za program stipendiranja CTAOP Youth Leaders u periodu od četiri godine.

Prethodni članakKafa i rak debelog crijeva
Naredni članakZnate li šta je CRP?

Pročitaj još
Related

Kako smo proslavili Gracijin rođendan u Tuzli

Jeste, rođendan Gracije je bio u aprilu, ali su...

AVALON PRODUKCIJA PREDSTAVLJA KONCERT AMIRE MEDUNJANIN U SKENDERIJI

Svjetski priznata umjetnica Amira Medunjanin 22. jula će održati...