Savjeti za najbolji ajvar

Nedavno objavljeno

  • Pravite li ajvar, izaberite najkvalitetnije sastojke: što svježije, mesnatije, ravne crvene rog-paprike, mesnate ljubičaste patlidžane te kvalitetno ulje.
  • Ako volite blagu aromu dima, paprike i patlidžane ispecite na šporetu na drva.
  • Pečene paprike stavite u posudu i prekrijte plastičnom kesom kako bi se naparile za lakše skidanje kožice.
  • Nemojte pečeno povrće ispirati u vodi.
  • Pečene paprike i patlidžane prije mljevenja obavezno pustite da se ocijede preko noći, a sameljite ih na mašini za meso.
  • Dok se ajvar kuha, neprestano ga miješajte jer vrlo lako može zagorjeti.
  • Ulje postupno dolijevajte u ajvar svakih 20-30 min, a većinu začina dodajte u zadnjih 30-45 min kuhanja.
  • Potrebno ga je kuhati između 2 i 3 sata, zato budite strpljivi.  

Pročitaj još
Related

Zaštita od komaraca

Sezona komaraca počinje, pa je korisno znati da je...

Izliječite glavobolju

Đumbir se već tradicionalno koristi za liječenje glavobolje. Pomiješajte...

Kako spriječiti moljce da pojedu vašu omiljenu odjeću?

Uklanjanje moljaca s odjeće nije jednostavno. Ne preporučuje se otrov...

Kako odstraniti žvakaću gumu s odjeće

Led stavite u vrećicu za led i na nekoliko...