Grdobina s lukom

Nedavno objavljeno

POTREBNO:
1,2 kg grdobine bez glave i kože,
4 glavice luka,
4 grančice svježe majčine dušice,
češanj bijelog luka,
2 lovorova lista,
1 dl bijelog vina,
maslinovo ulje,
so i biber

PRIPREMA: Isjeckati i pomiješati luk, bijeli luk i majčinu dušicu. Ribu na više mjesta zasjeći po dužini, te dobro utrljati dobivenu mješavinu i njome napuniti proreze. Ribu staviti u tepsiju prekrivenu nauljenim papirom za pečenje, preliti maslinovim uljem, posoliti i pobiberiti. Dodati listove lovora, preliti vinom i peći oko 40 minuta na 180 ºC.

Pročitaj još
Related

Kampanja „Kojeg je roda Ustav?“ privukla pažnju javnosti na društvenim mrežama

Inicijativa „Građanke za ustavne promjene“ pokrenula je promotivnu kampanju...

Špageti s pestom od potočarke

POTREBNO: 1 svežanj potočarke, 2 kašike preprženih pinjola, kora jednog limuna, 1 česno...

Salata bez salate

Salata nas uvijek asocira na zelenu salatu. Ukoliko je...