spot_img

Nedavno objavljeno

Direktan prijenos na Novoj BH: Mogu li Neymar i Mbappe srušiti njemački stroj?

Bayern traži šestu, a PSG prvu evropsku titulu! Spektakl koji se ne propušta! Paris Saint-Germain - Bayern Minhen, u nedjelju, u 20:30 h, na Novoj BH

Finalni dvoboj najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja na rasporedu je u nedjelju, 23. augusta, a za trofej će se boriti debitant u finalima francuski prvak Paris Saint-Germain te njemački prvak Bayern, koji će pokušati šesti put osvojiti titulu prvaka Evrope. U polufinalnim susretima Lige prvaka, ova dva tima rutinski su eliminirali francuski Lyon i njemački RB Leipzig.

Bavarski div do sada je u 10 navrata igrao utakmicu za naslov prvaka Evrope i čak pet puta je slavio, a posljednji put 2013. godine. Pariskom klubu do sada je najveći uspjeh bilo jedno polufinale i u godini u kojoj klub slavi 50 godina od osnivanja prvi će se put boriti za evropsku krunu.

Kada je u pitanju vrijednost timova, roster ekipe s Alianz Arene procijenjen je na skoro 930 miliona eura, dok je društvo iz Pariza vrijedno nešto više od 800 miliona eura.

Glavni sudija susreta bit će Italijan Daniel Orsato, a njegovi pomoćnici Lorenzo Manganelli i Alessandro Giallatini. Četvrti sudija bit će Rumun Ovidiu Hategan. U VAR sobi će biti Italijan Massimiliano Irrati, a njegovi pomoćnici su Marco Guida (Italija), Roberto Diaz Perez del Palomar (Španija) i Alejandro Hernandez Hernandez (Španija).

Spektakularno finale za trofej prvaka Starog kontinenta možete gledati u nedjelju u direktnom prijenosu na Novoj BH od 21 sat, a meču će prethoditi stručna sportska analiza u uvodnoj emisiji koja je na rasporedu od 20:30 sati.

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img