Nedavno objavljeno

Sarajevski kiseljak Botanica – novitet iz Sarajevskog kiseljaka

Na bazi omiljene gazirane mineralne vode, iz kompanije Sarajevski kiseljak dolazi novi proizvod u dva zanimljiva okusa, naranča pelin i limun menta, s 10% udjela voća i aromatičnog bilja, a bez dodanog šećera, aditiva i umjetnih boja

Ovog ljeta na police trgovina i u kafiće dolazi Sarajevski kiseljak Botanica, blago gazirano piće na bazi omiljene mineralne vode, voća i aromatičnog bilja u dvije kombinacije okusa, naranča i pelin, te limun i menta.

Potaknuti novim trendovima i ponašanjima potrošača uočeno je kako hrana koju se najčešće smatra iznimno privlačnom i ugodnom nudi bogatstvo okusa (kojeg najčešće upotpunjuju sadržaj masti, šećera ili soli). Prepuštanje takvoj hrani koja predstavlja vrhunski užitak i posebno zadovoljstvo (poznato pod pojmom indulgence), često je povezano i s osjećajem krivice. Odabir energetski bogate hrane koja se u konačnici može nepovoljno odraziti na zdravlje mnogima je postao neprihvatljiv.  Budući da je izbor hrane povezan s vlastitim identitetom, kulturom življenja i ličnim stavovima, pojavila se potreba za kreativnim proizvodima koji uz izniman okus, ne narušavaju nutritivni balans prehrane i utjecaj na zdravlje.

Odgovor na to, Sarajevski kiseljak predstavlja kroz Sarajevski kiseljak Botanicu, novu liniju laganih i premium pića na bazi najpoznatije domaće gazirane mineralne vode pažljivo obogaćene s 10 posto voćnih sokova i nježnim biljnim aromama. Sarajevski kiseljak Botanica nema dodanih šećera ni aditiva i sadržava samo prirodnu slatkoću porijeklom iz voćnih sokova zahvaljujući čemu ima malo kalorija.

„Prateći kako potrebe tržišta, tako i trendove u našoj industriji a kako i dolikuje lideru na tržištu, Sarajevski kiseljak svake godine plasira neki novitet, bilo da je riječ o novom okusu ili sasvim novom proizvodu. Sarajevski kiseljak Botanica je zasigurno nešto malo drugačije piće od onoga što je dostupno u našoj zemlji. Nadamo se da će kupci prepoznati naš trud i prepustiti se uživanju u zanimljivim okusima naše Botanice“ istaknuo je Davor Čičić, direktor Društva Sarajevski kiseljak d.o.o. 

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img