Nedavno objavljeno

Tikvice s kvinojom

POTREBNO:
Nekoliko okruglih tikvica,
2 mlada luka,
2 mrkve,
1 češanj bijelog luka,
5 kašika kuhane kvinoje,
8 šeri paradajza,
sojin umak,
malo soli i maslinovog ulja

PRIPREMA: Operite i izdubite tikvice i premažite maslinovim uljem izvana i iznutra. Stavite u rernu na 175 ºC oko 20 minuta. U woku na maslinovom ulju prepržite nasjeckani bijeli dio mladog luka, dodajte mrkvu narezanu na štapiće i 3 kašike sojinog umaka. Nakon minutu dodajte bijeli luk, po potrebi dodajte vode i soli. Kad bijeli luk zamiriše dodajte 5 kašika kuhane kvinoje, promiješajte, ugasite platu i dodajte na polovice nasjeckane šeri paradajze i nasjeckana pera mladog luka, te još jednom promiješajte. Izvadite tikvice iz rerne i napunite ih smjesom. Zapecite u rerni 5 minuta, izvadite i poslužite.

Latest Posts

Raport

spot_img