Podravka pokrovitelj 21. Mediteran film festivala

Podravkino srce tradicionalno uz filmsku umjetnost u svim formatima

Nedavno objavljeno

Unatoč brojnim izazovima zbog kojih je ove godine značajno izmijenjen i kalendar kulturnih događanja, Podravka BiH ostaje opredijeljena svojoj strategiji i nastojanjima da afirmativno utječe na kulturna događanja diljem BiH. Stoga i u godini obilježenoj pandemijom, nastavlja pružati potporu 21. po redu Mediteran film festivalu. Organizatori hvaljenog širokobriješkog festivala, inače najstarijeg festivala dokumentarnog filma u regiji, prateći događanja s pandemijom koronavirusa, a u skladu sa situacijom i preporukama o javnim okupljanjima, donijeli su odluku o izmijenjenom, digitalnom formatu Mediteran Film Festivala, bez javnih okupljanja.

Festival će se održati od 19. do 22. kolovoza 2020., a Podravka će tako i ove godine sponzorirati nagradu MFF Best Short, za najbolji kratki dokumentarac.

„Podravka je i ove godine prepoznala entuzijazam i napore organizatora MFF-a, da unatoč nedaćama koje su posljedice pandemije stavile pred njih, osmisle inovativan koncept i omoguće održavanje festivala u online formatu. Mi u Podravki smo trajno i nepromjenjeno opredijeljeni na unaprjeđenje kvalitete života i razvoj kulture i umjetnosti na tržištima na kojima poslujemo. Kao i do sada, nastavit ćemo odgovornim ulaganjem u obrazovanje, održivi razvoj, kulturu i umjetnost, podržavati rast i razvoj kulturnih događaja diljem BiH”, kazala je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke BiH.

Na natječaj je prijavljeno 270 filmova iz gotovo svih mediteranskih zemalja, a selektor Zdravko Mustać odabrao je najbolje koji su ušli u dvije natjecateljske sekcije: u program dugometražnog dokumentarnog filma i program kratkog dokumentarca.

Podravka BiH, u okviru svoje strategije društveno odgovornog poslovanja u BiH već desetljećima podupire manifestacije i događanja usmjerena na promidžbu umjetnosti i kulture, što ima za cilj da posljedično pozitivno utječe na razvoj gospodarstva u zemlji. Tradicionalno vjerni promotor filmske kulture, nastavlja i u najizazovnijim vremenima pružati potporu razvoju kulture i umjetnosti u Bosni i Hercegovini.

Pročitaj još
Related

FRANCES MCDORMAND PUBLICI PREDSTAVILA “ZEMLJU NOMADA” I ODRŽALA MASTERCLASS ZA GLUMCE IZ REGIJE

Održan je masterclass Joela Coena uz moderatora Pawela Pawlikowskog....

Planinari spriječili stvaranje deponije na Bjelašnici

Na obje lokacije, kako su istakli iz Udruženja, bilo...

Sportsko plesni klub Astorija proslavio 25. rođendan 

Dvije i po decenije uspješnog rada, plesa, takmičenja i...