Nedavno objavljeno

Mafini sa šumskim voćem

POTREBNO:
4 jajeta,
1,5 šolja šećera,
po šolja kisele vode ili mlijeka i ulja,
2,5 šolje mekog brašna,
1 prašak za pecivo;
za kremu:
500 gr šumskog voća,
šećer,
puding od vanilije,
šlag.
PRIPREMA: Rernu ugrijte na 200°C. U kalup za mafine složite košarice. Pjenasto izmiksajte jaja, postepeno im dodajite šećer, a zatim kiselu vodu ili mlijeko, pa ulje. Zatim postepeno dodajte 2,5 šolje mekog brašna i prašak za pecivo, koje ste pomiješali prije dodavanja smjesi od jaja. Košarice punite do 3/4 i stavite ih peći oko 15-18 minuta. Ohladite mafine prije nego što ćete na njih stavljati kremu i šlag. Mafinima možete odstraniti kapice/vrhove nožem ako su veoma narasli. Šumsko voće s malo vode prokuhajte. Prah pudinga od vanilije pomiješajte sa 2-3 kašike šećera i malo vode. Ulijte puding u zavrelo voće, te kuhajte dok se ne zgusne par minuta. Dok je još vruće, prelijte po mafinima. Malo prohladite, pa ukrasite šlagom.

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport