spot_img

Mafini sa šumskim voćem

spot_img

POTREBNO:
4 jajeta,
1,5 šolja šećera,
po šolja kisele vode ili mlijeka i ulja,
2,5 šolje mekog brašna,
1 prašak za pecivo;
za kremu:
500 gr šumskog voća,
šećer,
puding od vanilije,
šlag.
PRIPREMA: Rernu ugrijte na 200°C. U kalup za mafine složite košarice. Pjenasto izmiksajte jaja, postepeno im dodajite šećer, a zatim kiselu vodu ili mlijeko, pa ulje. Zatim postepeno dodajte 2,5 šolje mekog brašna i prašak za pecivo, koje ste pomiješali prije dodavanja smjesi od jaja. Košarice punite do 3/4 i stavite ih peći oko 15-18 minuta. Ohladite mafine prije nego što ćete na njih stavljati kremu i šlag. Mafinima možete odstraniti kapice/vrhove nožem ako su veoma narasli. Šumsko voće s malo vode prokuhajte. Prah pudinga od vanilije pomiješajte sa 2-3 kašike šećera i malo vode. Ulijte puding u zavrelo voće, te kuhajte dok se ne zgusne par minuta. Dok je još vruće, prelijte po mafinima. Malo prohladite, pa ukrasite šlagom.

Možda vas zanima

Stay Connected

108,942LikesLikes
4,888SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno

spot_img