Nedavno objavljeno

OFF najavljuje dokumentarni film “Heroji ulice”: Priča o zajedništvu i ljudskosti

Omladinski Film Festival Sarajevo (OFF) uspješno je završio snimanje dokumentarnog filma "Heroji ulice", koje je trajalo nešto više od 30 dana.

Ideja za film pojavila se tokom rada Tima volontera u Sarajevu, Tuzli, Zenici i Mostaru, kada je odlučeno da angažman mladih ljudi u najtežem periodu pandemije koronavirusa mora biti ekranizovan i prikazan kroz film.

U filmu se pojavljuju volonteri koji su učestvovali u akciji tokom marta, aprila i maja, kao i neki od 2.000 sugrađana koji su kontaktirali Tim volontera, a koji pričaju svoja iskustva tokom pandemije i o pomoći koja im je pružena. Brojne druge ličnosti koje su pomogle rad Tima volontera, među kojima su i Ismir Jusko, Bakir Nakaš, Matthew Field, Johann Sattler, Senad Pećanin i brojni drugi, također će se pojaviti u ovom filmu.

Cilj filma “Heroji ulice” je da pošalje poruke zajedništva i solidarnosti, ali i da prikaže proaktivnost i humanost mladih i odgovornih ljudi.

Film je podržala Evropska Unija u Bosni i Hercegovini, a rađen je u produkciji Omladinskog Film Festivala Sarajevo. Rad tima volontera, rad na filmu i kompletnu organizaciju posljednjih godina pomaže i kompanija MIBO Komunikacije, koja je podrškom za realizaciju ovog filma, krunisala punih sedam godina zajedinčke saradnje i ulaganja i projekte OFF-a.

Film će premijerno biti prikazan u julu ove godine, nakon čega će se održati i TV premijera.

klix.hr

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img