Nedavno objavljeno

SPF zaštita koja je sigurna za vas, ali i za okoliš

Ima li vaša SPF krema zaštitni faktor za okoliš?

Korištenje kreme za sunčanje dokazano je drugi najbolji način zaštite od štetnog sunčevog zračenja. Prvi je izbjegavanje izlaganja suncu, ali nismo sigurni da je mnogo onih koji su tom užitku odoljeli. Međutim, mnoga provedena istraživanja ponudila su brojne dokaze koji kažu da, iako štiti našu kožu, SPF krema djeluje štetno na morski ekosistem u kojem se nalazi koraljni greben na čiju sudbinu direktno i indirektno može uticati upravo vaš odabir SPF kreme.

Gdje sam ja, a gdje su Havaji

„Gdje sam ja, a gdje su Havaji i kad ćemo se koraljni greben i ja ikada vidjeti?“, pitate se, sasvim opravdano. Međutim, stvar oko štetnog uticaja SPF kreme na greben zapravo je jednostavna. Mnogi uobičajeni sastojci industrijskih SPF krema mogu se povezati sa izbjeljivanjem korala, ali i sa degenerativnim biološkim promjenama u drugim morskim organizmima. Te sastojke u more donesu oni kupači koji imaju sreću plivati i roniti u blizini koraljnih grebena Havaja, ali zapravo i svi kupači na svim svjetskim plažama, podjednako.
Sve ovo naravno ne znači da trebate prestati da koristite SPF kremu koja pruža neophodnu zaštitu protiv štetnog sunčevog zračenja.

Sudbina koraljnog grebena samo je još jedna ilustracija životnog kruga o kojem dovoljno znaju i mala djeca, zahvaljujući kultnom filmu Kralj lavova. Dakle, krug života odvija se u prirodi i vođen je zakonima prirode, a svako narušavanje savršenog kruga neprirodnim procesima dovodi do štetnih posljedica.ž

Prirodni balans

Tako se nameće sasvim logičan zaključak da je za održavanje prirodnog balansa u svim životnim odlukama potrebno birati prirodna rješenja, pa čak i kada je riječ o nečemu, naizgled tako ležernom, kao što je odabir SPF kreme. Upravo zbog toga je, vođen prirodnim zakonima i inspirisan prirodnim procesima, stručni tim Prirodne kozmetike Gloria kreirao novu generaciju kozmetičkih proizvoda baziranih isključivo na čistim, sigurnim i ljekovitim sastojcima iz prirode. Među tim proizvodima je, naravno, i SPF krema.

Gloria SPF krema sa zaštitnim faktorom 30 kreirana je da učinkovito djeluje na zaštitu od ranih znakova starenja i ostalih štetnih uticaja kojima je koža izložena tokom vrućih ljetnih dana, ali ujedno ima i zaštitni faktor za okoliš. Taj zaštitni faktor čine njeni, potpuno prirodni sastojci, hladno prešana biljna ulja čileanske maline i čileanskog lješnjaka, koja se na koži bore protiv upale, iritacije, te raznih vrsta osipa i ekcema. Ova krema za lice sa SPF zaštitom od UVA i UVB zračenja će spriječiti efekte fotostarenja i štetan uticaj vanjskih faktora na vašu kožu, ali i na vašu neposrednu okolinu.

Savršen krug

Obratite li pažnju, vidjećete da svugdje oko sebe možete izolovati savršene male krugove, koji zajedno čine savršen krug života. Neka vam sunce posluži kao početna inspiracija, a niz nastavite sami. Kad pravite krugove po gradu, obratite pažnju na police apoteka, te DM i CM trgovina širom BiH, jer ćete tamo naći svoje prirodno rješenje za prirodnu zaštitu od sunca u praktičnom pakovanju Gloria SPF kreme.

 

Ako krugove češće pravite potezom prstiju na „pametnom“ ekranu, onda obratite pažnju na web lokaciju www.prirodna.com, jer tamo možete otkriti savršen krug jedne sigurne i zaštićene online kupovine nove generacije kozmetičkih proizvoda, koji su u potpunosti kreirani u skladu sa prirodnim zakonima i procesima.

Latest Posts

Raport

spot_img