Nedavno objavljeno

Hana Selimović: Plaši je popularnost  

Iako je u pozorištu ostvarila izvanredne role, koje su joj donijele i nagrada, beogradska glumica Hana Selimović iznenađena je brzinom kojom su joj popularnost donijele TV serije

Glumačku raskoš pokazala je na pozorišnim daskama, osvojila je i nekoliko važnim priznanja među kojima je i Sterijina nagrada. Potvrdila je glumačke kvalitete i na filmu, a Sarajevska publika gledala ju je na SFF-u prije nekoliko godina u filmovima Beli, beli svet i Neposlušni.  Takoupoznali smo je u predstavi Carstvo mraka, u režiji Igora Vuka Torbice, sa kojom je beogradsko Narodno pozorište gostovalo u Kući na Obali.

Ipak, beogradska glumica Hana Selimović iznenađena je koju su joj popularnost donijele TV serije – Tajkun i Besa (prikazana i kod nas) i koliko je zapažena gdje god se pojavi u javnosti.

 “Nakon dvanaest godina rada u pozorištu shvatila sam da televizija definitivno donosi novu i drugačiju vrstu publike. Prije bih rekla da me to plaši nego što mi laska, jer biti izložen tolikom broju ljudi nije neštošto ja doživljavam sasvim prirodno, bez obzira na moj izbor profesije“, kaže glumica. Inače, Hana je unuka našeg slavnog pisca Meše Selimovića, kćerka poznatog novinara Bojana Selimovića, a kako se imala na koga ugledati, tako i sama gradi glumačku biografiju, niže uloge i živi po vlastitim pravilima. 

Latest Posts

Raport

spot_img