Nedavno objavljeno

Najbolji ljetnji obroci: lagana i za nijansu slanija jela

Ukoliko ste se tokom prethodnih mjeseci privikli na zdraviji način ishrane, evo nekoliko savjeta kako da nastavite da ga praktikujete tokom najtoplijeg dijela godine. Ljeti bi trebalo jesti što laganija i za nijansu slanija jela, s obzirom na to da u ovom periodu gubimo više tečnosti nego tokom drugih godišnjih doba. Pored toga, organizmu je tada potrebna hrana koju će lakše variti, pa vam zato preporučujemo onu sa dosta minerala i škroba.

  1. Malo-malo, u medijima i na društvenim mrežama osvane vijest da doručak ipak nije „najvažniji obrok“. Međutim, činjenica je da će on uticati na ishranu tokom čitavog dana, jer će odrediti koliko će obilni biti ručak i večera. Savjet je da tokom ljeta ujutru izbjegavate teške namirnice, poput kajmaka, jaja i slanine i da ih zamijenite svježim povrćem i laganim, hladnim sendvičima.
  2. Kada je riječ o ručku, nakon ovog obroka se uglavnom vraćamo sjedenju, što znači da nismo aktivni i ne trošimo kalorije. Kako biste imali bolju kontrolu nad količinom, kalorijama i sastojcima, preporučujemo da sami skuhate ručak i ponesete ga na posao. Samsung Dual Flex rerna može vam pomoći da u ovome budete maksimalno efikasni, s obzirom na to da omogućuje pripremu više jela istovremeno, zahvaljujući dvostrukim vratima i odvojenim zonama sa različitim programima i temperaturama. Osim toga, rerna će se poslije upotrebe sama očistiti, koristeći sistem pirolitičkog čišćenja koji zagrijava udubljenja i sagorijeva svu preostalu masnoću i ostatke od kuhanja.
  3. Dobroj i ukusnoj ljetnoj večeri na ruku idu duži dani, budući da uglavnom idemo na spavanje kasnije, a samim tim imamo na raspolaganju više vremena za trošenje suvišnih kalorija. Dakle, možemo se s vremena na vrijeme počastiti nešto obilnijom večerom, imajući u vidu da je lagana hrana i tada najbolji izbor. Obrok salata, pasta ili jelo poput čamaca od tikvica ili plavog patlidžana sa tunjevinom i paradajzom biće pravo uživanje.
  4. Za desert, umjesto torte i kolača, uzmite voće. Ono će vas savršeno osvježiti, a biće spremno za svega nekoliko trenutaka. Potrebno je samo da ga očistite i dobro operete!
  5. Izbacivanje gaziranih pića je također poželjno i savjetuje se zamjena običnom vodom. Ako ipak želite da se počastite ukusnim napitkom, možete se odlučiti za limunadu ili ledeni čaj, koji imaju malo kofeina i šećera. Pored toga, tečnost možete unijeti u organizam i tako što ćete pojesti parče svježeg krastavca ili narandže.

Ljeto toliko volimo zbog trenutaka koje provodimo na otvorenom. Kako biste maksimalno uživali u toplom i lijepom vremenu, pokušajte da jedete napolju što više možete – u dvorištu, na klupi ili na terasi. Vjerujte, uživaćete!

Latest Posts

Raport

spot_img