Nedavno objavljeno

Paradajz-čorba

POTREBNO:
1 kilogram zrelog paradajza,
4 česna bijelog luka,
po 1 kašika maslinovog ulja i šećera,
3 supene kašike bosiljka,
150 g starog hljeba,
500 ml pileće supe,
1 kašičica balzamiko sirćeta,
so,
biber po ukusu

PRIPREMA: Paradajz ogulite pa nasjeckajte na kockice. Hljeb izrežite na kriške i prepecite u pekaču jedno 5 minuta na srednjoj temperaturi ili u rerni na 200 °C 5 minuta. Pečeni hljeb premažite bijelim lukom i izrežite ga na kockice. U dubokoj šerpi na srednjoj temperaturi zagrijte maslinovo ulje i propržite kratko bijeli luk. Dodajte paradajz i sirće i dinstajte 5 minuta. Nakon toga dodajte supu, bosiljak i kuhajte sve 15 minuta. Zatim dodajte hljeb i sve dobro promiješajte. Kuhajte još 5 minuta na tihoj vatri. Posolite, pobiberite po ukusu, dodajte šećer i sve dobro promiješajte.

Latest Posts

Raport

spot_img