Nedavno objavljeno

Dnevnik Nove BH danas slavi 1. rođendan!

Temeljite reporterske priče, izvještavanje s lica mjesta, analize, gosti i stručni komentari te istraživanja obilježili su prvu godinu Dnevnika Nove BH, koji je na današnji dan, 24. maja 2019. godine,predstavljen pod okriljem novog Informativnog programa Nove BH. Gledatelji u Bosni i Hercegovini tokom svih 365 dana bili su uz prepoznatljiva lica: Arminu Čengić, Vladu Marića, Aminu Hodžić i Aleksandra Hršuma te brojne reportere i novinare koji su predano radili ispred i iza kamera kako bi im pravovremeno donijeli najvažnije vijesti o događajima u zemlji, regiji i svijetu.

Veoma sam ponosna što je tim Nove BH za ovih godinu dana izrastao u tim koji je u svakom trenutku sposoban odgovoriti na bilo koji zadatak, čak iu otežanim uvjetima i pod visokom dozom stresa koji je neminovan u našem poslu. U vremenu globalne pandemije koronavirusa i kompleksnog medijskog okruženja obilježenog dezinformacijama, lažnim vijestima i različitim oblicima pritiska na medije,tim Nove BH ostao je hrabar i nepokolebljiv u traženju istine i nepristrasnom informiranju bh. građana. Svakim izlaskom na teren trudili smose ukazivati na sve društvene i političke anomalije koje utječu na kvalitet životabh. građana. I potaknuti reakcije nadležnih. Osim toga, drago mi je da naš tim čine prije svega vrijedni uposlenici, odgovorni profesionalci i dobri ljudi“, kazala je Jasmina Demirović, direktorica Informativnog programa Nove BH.

Iza nešto više od 45 minuta Dnevnika stoji cjelodnevna priprema i timski rad velikog broja ljudi – dnevnih urednika, novinara, reportera, snimatelja, montažera, producenata, realizatora i svih ostalih televizijskih profesionalaca koji učestvuju u proizvodnji Informativnog programa Nove BH. Jedna od njih je i novinarka Melisa Hadžibegović u čijem fokusu izvještavanja su pričeljudikoje nerijetko emotivno proživljava iza kamera.

Jasmina Demirović
direktorica Informativnog programa Nove BH

Kroz ovaj posao sretnemo divne ljude, čije sudbine su veoma teške. Upravo takve priče daju nam snagu da se izborimo za njihovo bolje sutra. Posebno me dojmilaona o nedostatku lijekova za djecu oboljelu od epilepsije. Nakon što smo objavili vapaj njihovih roditelja, uslijedila je reakcija odgovornih. Ubrzan je proces nabavke potrebnih lijekova, a roditelji su bar na kratko mogli odahnuti. I dalje smo u kontaktu snjima, a njihova zahvalnost i osmijeh na licima su nam najveća nagrada“, naglašava Hadžibegović.

Posvećenost poslu te dosljednost profesionalizmu pokazao je i Davor Obrdalj, reporter Nove BH koji kroz svoje priče tematizira i ukazuje na kriminal i korupciju.

U prvoj godini rada otvarali smo zabranjene teme i otkrivali afere. Neke od analiza koje smo uradili imale su ogromnu gledanost, kao što je prilog o službenim automobilima dužnosnika, koji ima više od 1.100.000pregleda na društvenim mrežama. Uz brojne kreativne i neobične priče, ističe se ona kada smo natjerali gradonačelnika Zenice da promijeni mišljenje i ipak izdvoji dio novca za obnovu vrtića za djecu s poteškoćama u razvoju“, ističe Davor.

Zahvaljujući profesionalnosti cjelokupnog tima te visokim standardima kvalitete, objektivnosti i nezavisnosti, Dnevnik Nove BHpostigao je izvrsne rezultate gledanosti te zauzeo poziciju najgledanijeg programa u svom terminu emitiranja. Ostvareni udio gledanosti tokom prve godine emitiranja je 10%, a od prvog konkurenta Dnevnik Nove BH gledaniji je čak 39%*.Informativna redakcija Nove BHće svojim radom i dalje pomicati granice televizijskog novinarstva, na najvjerodostojniji način informirati gledatelje i uvijek raditi za dobrobit svih građana Bosne i Hecegovine.

*Izvor: Audience Measurement
Period: 24.05.2019. – 14.05.2020.
SHR 10%
Target: 18-54

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img