Nedavno objavljeno

Tajna Ume Thurman u Parizu

Na promociji novog parfema za žene Ange ou Demon Le Secret u Parizu, modna kuća Givenchy priredila je gala večer čija je gošća bila slavna glumica Uma Thurman, zaštitno lice mirisa. Gracija je svjedočila ovom glamuroznom događaju

Napisala i snimila: Mersiha Drinjaković

Uma Thurman s urednicom Gracije

Taman kad smo pomislili da je susret s Justinom Timberlakeom najvažnija stvar koja nam se mogla desiti u Parizu, desila se Uma Thurman! Novo zaštitno lice Givenchyjevog parfema Ange ou Demon Le Secret zamijenila je dosadašnju Givenchyjevu zvijezdu Liv Tyler, koja je bila zaštitni znak parfema Very Irresistible. Specijalno za promociju novog parfema, 39-godišnja holivudska glumica zapamćena po odličnim rolama u filmovima Quentina Tarantina, doputovala je u Pariz. Nakon mirnog popodneva koje je provela u Hotelu Ritz, Uma Thurman uputila se na promociju.

Parfem na meniju

Gala večer na kojoj je promoviran Ange ou Demon Le Secret održala se u Pavillon Cambonu, čija je dvorana za tu prigodu pretvorena u Givenchy style room. Crne trakice svezane oko ručnog zgloba namirisane novim parfemom bile su ulaznica u Pavillon, a dok su se gosti polako smještali za stolove, čekala se zvijezda večeri. Svjetla su prigušena, a priliku da se prvi obrati brojnim zvanicama dobio je Alain Lorenzo, prvi čovjek Givenchyja. Nakon uvodnih riječi o parfemu i prikazanog videospota za novi parfem, došao je red na Umu.

Praćena pogledima svih u dvorani, Uma Thurman, odjevena u dugu crnu Givenchyjevu haljinu, došetala je do generalnog direktora Alaina Lorenza. Njena pojava izazvala je ovacije u dvorani, a kratko obraćanje gostima prekidano je aplauzom. Nakon toga, bilo je vrijeme za slow food delicije koje su uključivale jastoga, maline, mango, grašak, šparoge, teletinu – ne nužno ovim redom. Za sve to vrijeme gošća večeri sjedila je za stolom i razgovarala s Alainom Lorenzom. Iako su aparati bljeskali za vrijeme kratkog govora, sve je utihnulo dok su desetine konobara nečujno hodale okolo donoseći tanjire sa biranim jelima, specijalno priređenim u čast promocije novog Givenchyjevog parfema. U crnim kutijama, ravnomjerno raspoređenim po stolovima, nalazile se se bočice mirisa Ange ou Demon Le Secret, gosti su bili zamoljeni da se “posluže” i slasticom koja nije bila na meniju.

Fotosesija u toaletu

Kako neformalno uzimanje izjava nije nikako dio protokola kojeg se na ovakvim događajima strogo pridržavaju, odlučili smo barem priliku za fotografiranje sa slavnom glumicom potražiti u trenutku kad se uputila prema toaletu. Dvojba o tome da li će diskretno razmještenom osoblju, koje je brižno pratilo svaki Umin pokret, biti sumnjiva osoba koja se s fotoaparatom uputila u toalet, nestala je kad smo se našli pred vratima i unutra ugledali nekoliko dama u svečanim haljinama kako popravljaju šminku. Među njima i Uma Thurman. Dodatni prelazak sjajilom za usne na inače besprijekorno našminkanom licu holivudske glumice trajao je kratko, a naš fotoaparat mirno ležao pored umivaonika dok smo u glavi smišljali scenarij kako zamoliti za poziranje.

Sve je bilo i previše jednostavno: čim smo prišli glumici koja se već spremala napustiti prostoriju i zamolili je za fotografiju, diskretno pokazujući na aparat, Uma Thurman bila je više nego voljna udovoljiti našoj želji. Ali… Naše pitanje i njeno odobravanje značilo je i zeleno svjetlo za sve dotad naoko nezainteresirane posjetiteljice toaleta: iz skrivenih džepova izronili su iPhonei, mobiteli, fotoaparatići… i u tren oka mali prostor toaleta pretvorio se u podij za fotosesiju. Umi je bilo zabavno, čak je preuzela i inicijativu, te sama fotkala sebe s presretnim djevojkama.

Nekoliko trenutaka poslije, vratili smo se stolu i slavodobitno pokazali “plijen”. Istina, nije bilo mogućnosti za zvanični razgovor, ali, razmišljali smo: prvi dan Pariza – intervju s Justinom Timberlakeom, drugu večer – fotkanje s Umom Thurman. Više nego dovoljno.

 

 

 

 

Le Secret

Nakon velikog uspjeha s parfemom Ange ou Demon, predstavljenog 2006. godine, Givenchy na tržište lansira novu verziju – s dodatkom u imenu Le Secret. Dualistička priroda mirisa koji nosi naziv Anđeo ili đavo sada je pojačana misterioznošću. Šta je tajna? Givenchy je odabrao Umu Thurman da vam je otkrije. Ange ou Demon Le Secret na tržištu BiH pojavit će se u septembru ove godine.

Zahvalnost Miri Nair

Posebnu zahvalnost za odličan spot novog parfema Uma Thurman duguje Miri Nair, rediteljici indijskog porijekla (Salaam Bombay,  Monsoon Wedding), koju je kuća Givenchy angažirala za kampanju svog novog mirisa. Uma Thurman je na večeri u Parizu bila sretna zbog susreta s rediteljicom, s kojom je 2002. sarađivala na filmu Hysterical Blindness.

Gracija 111, 10.7.2009.

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img