Pretplati se

Zdravlje

Zdravlje
Kesten kao lijek
Kestenju se pripisuju ljekovita svojstva, a zbog velike energetske vrijednosti posebno se preporučuju sportistima i djeci.
Zdravlje
Depresija otežava oporavak nakon srčanog udara
Nalazi prikupljeni na uzorku od 4.800 pacijenata pokazuju kako depresija, anksioznost i stres otežavaju oporavak nakon srčanog udara, objavljeno je u publikaciji European Journal of Preventive Cardiology.
Zdravlje
Emocionalna glad
Jedan od razloga zbog kojih jedemo jeste i popunjavanje emocionalnih praznina – hranimo svoje emocije. Kako postoje uzroci biološkog, psihološkog i kulturalnog porijekla, kada je u pitanju ova posebna vrsta gladi, tako postoje i različiti tipovi osoba koje pogađa
Zdravlje
Jedite kruške
Kruška je bogata mineralima, kalijem, fosforom, kalcijem, magnezijem, željezom, hlorom, sumporom te brojnim mikroelementima.
Zdravlje
Vrijeme je za sistematski pregled
Nakon godišnjih odmora, opuštanja i brige o sebi, vraćamo se užurbanoj svakodnevnici i nerijetko stresnoj rutini koja najčešće rezultira padom imuniteta i raznim virozama.
Zdravlje
Pistacije – savršena namirnica
Ovaj ukusan orašasti plod bi trebalo redovno konzumirati jer na puno načina utiče pozitivno na zdravlje.
Zdravlje
Brži oporavak od srčanog udara
Naučnici sa Univerziteta Virginia Tech su otkrili poseban spoj koji pruža zaštitu tkivu srca prije srčanog udara te omogućuje očuvanje zdravih stanica ako se primijeni nakon pretrpljenog srčanog udara.
Zdravlje
Kafa ne utiče na nesanicu
Istraživanje provedeno u SAD-u pokazuje kako unos kofeina neposredno prije odlaska na spavanje ne utiče na kvalitetu sna čak ni kod osoba koje pate od nesanice.
Zdravlje
Tikvice ublažavaju upale i smanjuju rizik od gihta
Tikvice obiluju omega-3 masnim kiselinama i karotenima, koji posjeduju protuupalna svojstva.
Zdravlje
Da li možeš da osjetiš okus prirodnog magnezija u svakom gutljaju?
Svaka kombinacija minerala koja je u pojedinoj vodi dominantna, daje specifičnu notu okusa, pa su tako, naprimjer, natrijum-hloridne i natrijum-bikarbonatne vode slankaste dok kalcijum-sulfatne vode ostavljaju prepoznatljiv osjećaj suhoće jezika.
Novi broj
Gracija 389
6.3.2020.