Pretplati se

Zdravlje

Zdravlje
Pranje zuba
Pranje zuba dvaput dnevno – ujutro i pred spavanje, sasvim je dovoljno.
LJEPOTA I ZDRAVLJE
Najvažniji vitamin koji je potreban ženama
Važnost vitamina K2 neprocjenjiva je kada je u pitanju zdravlje zubi, kostiju i kože – ali je i odlična prevencija protiv pojave bora
TOPLA VODA I LIMUN
Doručak za mršavljenje?
Iako vam pomisao na šolju tople vode možda neće otvoriti apetit, ipak ćete razmisliti dva puta nakon saznanja da biste uz pomoć nje mogli izgubiti koji kilogram. Postoje tvrdnje da ukoliko dan počnete sa šoljom tople vode i limuna, možete poboljšati probavu, pa čak i izgubiti na težini. Postavlja se pitanje ima li u tim tvrdnjama istine?
Zdravlje
Kraljica antioksidansa
Bogata antioksidansima i vitaminom C, brusnice su višestruko korisne. Ovo crveno voće spada među pet namirnica s najvećim udjelom antioksidansa, koji štite stanice organizma od oksidativnog stresa.
Zdravlje
More i mentalno zdravlje
Osobe koje žive u blizini mora imaju bolje mentalno zdravlje, utvrđeno je u istraživanju britanskih naučnika s Univerzitetom Exeter objavljenom u publikaciji Health and Place.
Zdravlje
Trebamo li postati vegani?
Razmišljate da postanete vegan? Niste sami, mnogo slavnih osoba se pita da li je ishrana bazirana samo na biljnom svijetu rješenje za njih. Prije nego li prigrlite veganski način života, evo važnih stvari koje trebate znati
Zdravlje
Kesten kao lijek
Kestenju se pripisuju ljekovita svojstva, a zbog velike energetske vrijednosti posebno se preporučuju sportistima i djeci.
Zdravlje
Depresija otežava oporavak nakon srčanog udara
Nalazi prikupljeni na uzorku od 4.800 pacijenata pokazuju kako depresija, anksioznost i stres otežavaju oporavak nakon srčanog udara, objavljeno je u publikaciji European Journal of Preventive Cardiology.
Zdravlje
Emocionalna glad
Jedan od razloga zbog kojih jedemo jeste i popunjavanje emocionalnih praznina – hranimo svoje emocije. Kako postoje uzroci biološkog, psihološkog i kulturalnog porijekla, kada je u pitanju ova posebna vrsta gladi, tako postoje i različiti tipovi osoba koje pogađa
Zdravlje
Jedite kruške
Kruška je bogata mineralima, kalijem, fosforom, kalcijem, magnezijem, željezom, hlorom, sumporom te brojnim mikroelementima.
Novi broj
Gracija 388
21.2.2020.