Pretplati se

Zdravlje

Zdravlje
Kraljica antioksidansa
Bogata antioksidansima i vitaminom C, brusnice su višestruko korisne. Ovo crveno voće spada među pet namirnica s najvećim udjelom antioksidansa, koji štite stanice organizma od oksidativnog stresa.
Zdravlje
More i mentalno zdravlje
Osobe koje žive u blizini mora imaju bolje mentalno zdravlje, utvrđeno je u istraživanju britanskih naučnika s Univerzitetom Exeter objavljenom u publikaciji Health and Place.
Zdravlje
Trebamo li postati vegani?
Razmišljate da postanete vegan? Niste sami, mnogo slavnih osoba se pita da li je ishrana bazirana samo na biljnom svijetu rješenje za njih. Prije nego li prigrlite veganski način života, evo važnih stvari koje trebate znati
Zdravlje
Kesten kao lijek
Kestenju se pripisuju ljekovita svojstva, a zbog velike energetske vrijednosti posebno se preporučuju sportistima i djeci.
Zdravlje
Depresija otežava oporavak nakon srčanog udara
Nalazi prikupljeni na uzorku od 4.800 pacijenata pokazuju kako depresija, anksioznost i stres otežavaju oporavak nakon srčanog udara, objavljeno je u publikaciji European Journal of Preventive Cardiology.
Zdravlje
Emocionalna glad
Jedan od razloga zbog kojih jedemo jeste i popunjavanje emocionalnih praznina – hranimo svoje emocije. Kako postoje uzroci biološkog, psihološkog i kulturalnog porijekla, kada je u pitanju ova posebna vrsta gladi, tako postoje i različiti tipovi osoba koje pogađa
Zdravlje
Jedite kruške
Kruška je bogata mineralima, kalijem, fosforom, kalcijem, magnezijem, željezom, hlorom, sumporom te brojnim mikroelementima.
Zdravlje
Vrijeme je za sistematski pregled
Nakon godišnjih odmora, opuštanja i brige o sebi, vraćamo se užurbanoj svakodnevnici i nerijetko stresnoj rutini koja najčešće rezultira padom imuniteta i raznim virozama.
Zdravlje
Pistacije – savršena namirnica
Ovaj ukusan orašasti plod bi trebalo redovno konzumirati jer na puno načina utiče pozitivno na zdravlje.
Zdravlje
Brži oporavak od srčanog udara
Naučnici sa Univerziteta Virginia Tech su otkrili poseban spoj koji pruža zaštitu tkivu srca prije srčanog udara te omogućuje očuvanje zdravih stanica ako se primijeni nakon pretrpljenog srčanog udara.
Novi broj
Gracija 382
29.11.2019.